JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
PRZEPISY

Jajka na zielonej soczewicy

Pół kilo zielonej soczewicy gotujemy al dente. Na tłuszczu kokosowym smażymy jedną poszatkowaną czerwoną cebulę, dorzucamy soczewicę, sól, pieprz i świeżą kolendrę. Podsmażamy chwilę, przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch delikatnie wbijamy jajka – tak by żółtka nie wypłynęły. Zapiekamy ok. 10 minut. Przed podaniem posypujemy świeżą kolendrą. Smacznego!
przepis: Maria Przybyszewska, zdjęcie: magazyn USTA

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa