JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
PRZEPISY

Lawendowe karmelki


Pół szklanki cukru roztapiamy na patelni na średnim ogniu, wyciskamy kilka kropli cytryny. Gdy cukier zacznie się topić zaczynamy delikatnie mieszać, pilnując, żeby karmel się nie przypalił. Dodajemy kilka roztartych w palcach kwiatków suszonej lawendy. Gdy już jest brązowy wylewamy na papier na gałązki lawendy. przepis: Maja Pietruszka, zdjęcie: USTA

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa