JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Wino i sery – po polsku

Po raz pierwszy w Poznaniu gościć będą w jednym miejscu najlepsi polscy winiarze oraz wytwórcy wysokiej jakości serów z małych serowarni.
Bliżej z polskimi winami oraz ich twórcami będzie można zapoznać się podczas degustacji komentowanej polskich win z udziałem przedstawicieli polskich winnic (Srebrna Góra, Pałac Mierzęcin, Adoria, Winnica Płochockich, Winnica Sandomierska). Spotkanie poprowadzi redaktor naczelny Magazynu Wino Tomasz Prange – Barczyński.
Z kolei polskie sery zagrodowe będą tematem warsztatów kulinarnych, które poprowadzą Maja Skorupska i Adam Turowiec. Ich uczestnicy przygotują m.in. i carpaccio z buraka z grillowanym serem, wytrawny sernik na sezamowo – orzechowym spodzie oraz rustykalne galette i pierożki z kozim serem i szpinakiem  Dzień zakończy otwarta degustacja polskich win i serów zagrodowych pod wodza Tomasza Prange-Barczyńskiego.
Więcej informacji o zasadach uczestnictwa oraz cenach warsztatów na stronie wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/218650438323498/
Patronat medialny nad warsztatami objął magazyn USTA, Magazyn Wino, oraz Vinisfera.pl.

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin