JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Usta po raz drugi

Pod lupę bierzemy mąki i jej stare, przywracane oraz powszechne gatunki. Bogdan Kosak jeden z najwybitniejszych polskich ceramików pokazuje nam swoje ulubione szklanki i filiżanki. Mamy też bukiety od Kwiaciarnia oraz Joannę Kulig w obiektywie Zuzy Krajewskiej karmioną przez Adama Leszczyńskiego. Eliza Mórawska White Plate uchyla rąbka tajemnicy, jeśli chodzi o jej nową książkę, Ania Pietras zabiera nas na białą stronę Śląska, Maria Przybyszewska serwuje wegetariańskie śniadanie w ogrodzie, a Marta Greber uczy jak w domu zrobić ramen. No Pięknie robi nam galaretkowce. Poza tym tekst o błędach w kuchni, które zaowocowały nowymi smakołykami Magdy Kasprzyk-Chevriaux z ilustracjami Agata Endo Nowicka. Świetne felietony Bogdana Deptuły, Doroty Chrobak, Gosi i Tomka Rygalików oraz Grzegorza Piątka. A Konrad Konstantynowicz tym razem opowiada o aeropressie. I na deser kulinarna wycieczka po nowych miejscach Poznania by Minta Eats. Uff jest jeszcze Marta Gessler i jej metody na niemarnowanie jedzenia. I na pewno coś jeszcze. Zapraszamy do lektury kwiatowych UST!

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa