Od 12:00 bezpłatne warsztaty dla dzieci. Najmłodsi miłośnicy sztuki kulinarnej będą mieli okazję stawiać pierwsze kroki w świecie kulinarnym i przyrządzić pod okiem profesjonalisty pyszną, autorską pizzę.
Od 15:00 do 17:00 odbędzie się Live Cooking, podczas którego szef kuchni – Maciej Szadkowski, da inspirujący pokaz gotowania. Nawiązując do motta Stacji, by przyrządzać jedzenie, które sprawia przyjemność, Maciej przygotuje wyjątkowe danie, którego na co dzień nie ma w menu, ale jest łatwe do nauczenia i odtworzenia w domu.
Po tak dużej dawce jedzenia wypadałoby się nieco poruszać. Dlatego od godziny 18:00 instruktorzy z Salsa Libre zapraszają na wspólną naukę salsy.
USTA są partnerem wydarzenia.
Wstęp wolny!
Stacja Mercedes, Warszawa, róg Al. 3 Maja i ul. Kruczkowskiego
Zobacz też podobne artykuły
Brunch z Ustami
W najbliższą niedzielę, od godz. 10.00 zapraszamy na letni brunch w Stacji Mercedes. Wegańską ucztę przygotuje Michał Gniłka. Wydarzenie będzie połączone z premierą roślinnego numeru UST. Do zobaczenia! Niedzielne menu zapowiada się wyśmienicie. Będą francuskie tosty z nasionami chia, twarożkiem migdałowym, truskawkami w czarnym pieprzu i balsamico, pudding chia, mus z mango i płatki kokosowe, chleb
#Przewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#BESTIA
Rodrigo Larios, mój eks-szwagroszczak, to prawdziwa bestia – tyleż w sensie metaforycznym, co quasi-dosłownym. Ta impulsywna, radykalna, obdarzona potężną posturą i płomiennym spojrzeniem alfa od lat mieszka w meksykańskiej selwie i tam realizuje swoje architektoniczne fantazje. Tworzone przezeń kuriozalne konstrukcje przypominają gniazda gigantycznych insektów. Jak każdy „szalony” architekt, Larios bez skrępowania operuje skalą: living room
#Zupa z czerwonej soczewicy z kapustą w salsie chiltepil
W tym tygodniu Mickey Rotten zdradza przepis na bardzo nietypową meksykańską salsę prosto z małej rybackiej wioski stanu Tabasco. A podaję ją z banalnie prostą w wykonaniu zupą z czerwonej soczewicy gdzieś z pogranicza smakowego Indii i Tajlandii. Przepis jak zwykle jest wegański. Przyznajcie, że trochę słońca i egzotyki na talerzu bardzo się nam dziś
# Mickey Rotten, vegan, wegański przepis