JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
PRZEPISY

Kukurydziany raw chowder

                     
Składniki (3-4 porcje)

  • 300g + 60g kukurydzy świeżo ściętej z kolb
  • 70g orzechów nerkowca
  • 60g + 30g selera naciowego
  • listki selera naciowego do dekoracji
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 50g posiekanej białej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 50g + 20g (garnisz) oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz czarny do smaku
  • 80g wytrawnego białego wina
  • 250g lodowatej wody

 
Wkładamy do blendera wszystkie składniki, za wyjątkiem 60g kukurydzy, 30g selera naciowego, listków selera naciowego i awokado. Miksujemy wszystko na gładką masę. Selera naciowego i awokado kroimy w drobną kostkę.
Przelewamy zupę do miseczek, układamy na wierzchu awokado, seler naciowy, odłożone ziarna kukurydzy oraz listki selera. Skrapiamy wszystko oliwą i pieprzymy. Smacznego!
 
Przepisy Mickey Rotten (Michał Gniłka), zdjęcie magazyn USTA.

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa