Redakcja

Wiosna w Na Lato

Gdy w parku Rydza-Śmigłego robi się zielono, to znak, że do Na Lato również wkracza wiosna. Szef kuchni Michał Myszkiewicz przygotował kilkanaście nowych dań inspirowanych wiosennymi smakami.

– 7/04/2015 –

 

2015-06-06 01.32.45 pm

 

Sezonowość i świeżość produktów to podstawa filozofii kulinarnej Na Lato, tak więc nowalijki na stół! Wiosenną ucztę możemy zacząć od foie gras z marynowanym rabarbarem i korzennym chlebem, oczywiście własnego wypieku (25zł). Wśród nowych sałatek warto spróbować tej z wędzonymi rybami, rukwią wodną, ikrą, młodymi ziemniakami i estragonowym winegretem (25 zł) by płynnie przejść do paryskich gnocchi z pomidorkami wiśniowymi, ricottą i rukolą (31 zł) do łososia w towarzystwie młodych porów i kremowego sosu z ikry łososia (37 zł) lub jagnięciny ze szpinakiem i purée z czosnkiem niedźwiedzim. Na koniec trudny wybór: profiterolki z kremem waniliowym (15 zł) czy tort naleśnikowy z nutellą i karmelem (15 zł) Oprócz nowych dań z karty wiosna zaglądać będzie do Na Lato codziennie w porze lunchowej.

 

2015-06-06 01.33.00 pm

2015-06-06 01.32.21 pm





comments powered by Disqus