JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Wiosna w Victorii


 
 
Nowe, wiosenne menu łączy elementy tradycyjnej kuchni polskiej z wpływami kuchni francuskiej. Wśród propozycji znalazły się m.in. lekko wędzony łosoś Bałtycki, podany z musem chrzanowym oraz ikrą z łososia, marynowany w stylu gravadlax, lekko odymiany aromatem jabłkowym oraz smażony filet z okonia morskiego, zaserwowany z kalafiorem, purée, tempurą, palonym porem smażonymi małżami św. Jakuba, a także rybnym velouté, będącym jedyną w swoim rodzaju fuzją sezonowych smaków. w karcie możemy znaleźć również ciekawe pozycje mięsne takie jak: schab z mlecznego prosiaka w akompaniamencie purée z selera, smażoną dymką i sosem na bazie tymianku czy mięso kaczki z foie gras pieczone w cieście, wraz z bukietem marynowanych warzyw i chutney’em z polskich jabłek. 
Szef Maciej Majewski przygotował kartę dań, która łączy sezonowe smaki, nowe trendy i sprawdzone kompozycje. W sezonie wiosennym będą to potrawy lekkie, orzeźwiające i jednocześnie eleganckie. W menu znalazły się ciekawe desery m.in. sernik z mascarpone i intensywną galaretką z marakui. Ponadto Vacherin, francuski deser na bazie bezy, kremu chantilly i wiosennych owoców. 
Le Victoria Brasserie Moderne
Królewska 11
Warszawa

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa