Zapraszamy wszystkich, którzy lubią pracę w ogrodzie, ale nie mają własnej działki. Tych, którzy chcą dbać o rośliny, ale nie wiedzą, jak to robić ekologicznie. A także tych, którzy szukają inspirujących i nietuzinkowych pomysłów na jesienne przetwory. Razem będziemy sadzić warzywa, zioła i kwiaty, wspólnie będziemy o nie dbać, wespół w zespół zbierzemy plony naszej pracy i twórczo przekształcimy je w wyborne przetwory, marynaty, napitki, a nawet… kosmetyki.
TERMINY: od 2 sierpnia do 4 października, co tydzień w niedziele (poza 16 sierpnia)
MIEJSCA: ogrody wilanowskie, ogród pożytkowy, Villa Intrata
ZAPISY: bilety@muzeum-wilanow.pl, tel. 22 54 42 850 (decyduje kolejność zgłoszeń)
KOSZT: udział w warsztatach jest bezpłatny
HARMONOGRAM WARSZTATÓW
2 sierpnia: Ogródek dla początkujących
9 sierpnia: Jak naturalnie chronić rośliny
23 sierpnia: Rośliny z królewskiego ogrodu i nie tylko
30 sierpnia: Smak wiśniowej konfitury
6 września: Marynujemy!
13 września: Cud-miód – o produktach pszczelich
20 września: O skutkach i mocy ziół wszelakich
27 września: O trunkach wszelakich
4 października: Jesienne odcienie pomarańczy
WIĘCEJ INFORMACJI:
http://wilanow-palac.
https://www.facebook.com/events/1499702250321833/
________________________________________
KONTAKT:
Hubert Francuz
e-mail: hfrancuz@muzeum-wilanow.pl
tel. 22 544 28 54
Zobacz też podobne artykuły
Posłuchaj Dolomitów
Na spragnionych zanurzenia się w wyjątkowych dźwiękach muzyki klasycznej, jazz, folk czy współczesnej prezentowanej przy akompaniamencie słońca i szczytów górskich czeka jedyny w swoim rodzaju festiwal. Od 22 sierpnia do 23 września 2022 r. I Suoni delle Dolomiti (Dźwięki Dolomitów) powraca do gór regionu Trentino we Włoszech, by cieszyć zarówno pasjonatów aktywnego wypoczynku, jak i
#Kawa, rośliny i sport
Cała kawiarnia tonie w kwiatach, rośliny stoją na podłodze, w oknach. Przy wejściu mały gąszcz, w nich ukryte dwa fotele. W tej roślinnej enklawie można się zaszyć, by wypić perfekcyjne espresso lub aromatycznego dripa, zjeść domowe, jeszcze ciepłe pain au chocolat albo delikatny sernik. Poczytać, posiedzieć, pomyśleć. I spotkać przemiłych właścicieli, Anię i Kubę. USTA
# Ana Markowiak, Błażej Stempin, Brisman, coffee, kawowoy bar, Kuba Markowiak, Mateusz Gaca, Piece of Cake, Poznań, Ralf Rüller, rośliny, seks, The BarnSingapore Food Festival 2020
Pośród miłośników jedzenia Singapur słynie ze swojej różnorodności. Można tu odkrywać smaki z wielu zakątków świata, zarówno te street foodowe jak i nagradzane gwiazdkami Michelin. Singapore Food Festiwal to ich święto, które pierwszy raz od 27 lat odbędzie się w wirtualnej formie. Dzięki temu festiwalowicze z całego świata będą mieli okazję wziąć udział wirtualnie w
#Przewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#