JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
PRZEPISY

Kompot z aronii aromatyzowany geranium


Skladniki: (4l kompotu)
 

  • 1kg aronii (jagody oberwane z gałązek)
  • 1 kg jabłek
  • 500g malin
  • kilka gałązek geranium
  • cukier lub miód

Aronię myjemy, zalewamy 4.5l wody i gotujemy pod przykryciem od momentu wrzenia przez 30 minut, aż owoce popękają. Obieramy jabłka, pozbywamy się gniazd nasiennych, kroimy w plastry i dorzucamy do aronii. Po kolejnych 30 minutach dodajemy maliny i cukier do smaku.Odstawiamy do ostygnięcia, a gdy nie będzie już gorący, a jedynie ciepły i dodajemy listki geranium.Schładzamy w lodówce i podajemy z kostkami lodu. Proste!
Przepis: Magdalena Święciaszek, zdjęcia: magazyn USTA

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa