Redakcja

Rolnik i Baron

Dziś już trzecia projekcja i kolacja Kina Kulinarnego. Na ekranie będzie można obejrzeć historie duńskich rolników idealistów „Good Things Await” w reżyserii Phie Ambo, a na stołach ucztę inspirowaną filmem przygotowaną przez Alexa Barona, szefa stołecznego Solca 44 . USTA patronują temu cyklowi i już nam ślinka leci na myśl o wieczorze.

– 11/08/2015 –

 

Niels jest jednym z ostatnich duńskich rolników­ idealistów. Prowadzi swoje gospodarstwo w zgodzie z naturą, uwzględniając ruch planet. Produkowane przez niego towary są najwyższej jakości, a wśród odbiorców jest m.in. znana restauracja Noma. Władzom nie podoba się sposób, w jaki zarządza gospodarstwem, grożą mu wycofaniem pozwolenia na hodowlę bydła. Mężczyzna, nie mając następcy, który pomógłby mu w prowadzeniu farmy, uświadamia sobie, że dorobek jego życia się rozpada.
SZEF KUCHNI: Alex Baron

Menu:

  • Żyto, mleko, polędwica wołu rasy Hereford sezonowana 28 dni.
  • Barszcz na kwaszonych burakach i ogonach wołowych, uszka z masłem.
  • Stek z Czerwonego Angusa palony w słomie, sos z palonej słomy i masła, fermentowana pietruszka.
  • Kiełbasa z wędzonej śmietany i sezonowych owoców.

 

Początek seansu: godz. 18.30, kino festiwalowe, Nowe Kino Pałacowe, ul. Św. Marcin 80/82

Początek kolacji 20.30, Concordia Taste, ul. Zwierzyniecka 3





comments powered by Disqus