JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Rolnik i Baron


 
Niels jest jednym z ostatnich duńskich rolników­ idealistów. Prowadzi swoje gospodarstwo w zgodzie z naturą, uwzględniając ruch planet. Produkowane przez niego towary są najwyższej jakości, a wśród odbiorców jest m.in. znana restauracja Noma. Władzom nie podoba się sposób, w jaki zarządza gospodarstwem, grożą mu wycofaniem pozwolenia na hodowlę bydła. Mężczyzna, nie mając następcy, który pomógłby mu w prowadzeniu farmy, uświadamia sobie, że dorobek jego życia się rozpada.
SZEF KUCHNI: Alex Baron
Menu:

  • Żyto, mleko, polędwica wołu rasy Hereford sezonowana 28 dni.
  • Barszcz na kwaszonych burakach i ogonach wołowych, uszka z masłem.
  • Stek z Czerwonego Angusa palony w słomie, sos z palonej słomy i masła, fermentowana pietruszka.
  • Kiełbasa z wędzonej śmietany i sezonowych owoców.

 
Początek seansu: godz. 18.30, kino festiwalowe, Nowe Kino Pałacowe, ul. Św. Marcin 80/82
Początek kolacji 20.30, Concordia Taste, ul. Zwierzyniecka 3

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Berlin

  • Poznań

  • Sztokholm

  • Budapeszt

  • Lato

  • San Francisco

  • Amsterdam

  • Kraków

  • Lizbona

  • Śląsk

  • Trójmiasto

  • Madryt

  • Tel Aviv

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur