JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Eat Poland!


 
W lipcu Polska objęła przewodnictwo w Radzie Państw Morza Bałtyckiego. Jest to dobry pretekst, by promować w tym rejonie nowoczesną polską kuchnię. Z tej okazji przygotowaliśmy książkę On Polish Sea Fish oraz cykl kolacji pod hasłem Eat Poland prezentujących to, co dziś w polskiej kuchni najlepsze i najciekawsze. O przygotowanie menu poprosiliśmy Witka Iwańskiego i Michała Gniłkę, kucharzy, o których talencie już nieraz pisaliśmy. Przygotowali oni menu bazujące na charakterystycznych polskich produktach: grzybach, chlebie, serach, kaszy, rybach. Zaprosiliśmy też do współpracy Radosława Berenta i Łukasza Marcinkowskiego z poznańskiej kwiaciarni Kwiaty&Miut. Będą oni odpowiadać za wystrój stołu i wiemy, że prócz bukietów, z których słyną, stworzyli też wspólnie z pracownią Spiek Ceramiczny oraz firmą Bolesławiec specjalną linię ceramiki nawiązującą do morskich klimatów. Mamy nadzieję, że w takiej wyjątkowej, stworzonej specjalnie dla każdego miasta oprawie polska współczesna kuchnia będzie się prezentować doskonale.
 
Projekt Eat Poland jest realizowany prze współpracy z Ministerstwem Spraw Zagranicznych.
więcej informacji www.eatpoland.net
 
 
 
 

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa