JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Parzymy i przelewamy!


Z nami zaczniecie dzień od kenijskiego espresso lub aromatycznego dripa. Poznacie najlepszych baristów i najlepsze palarnie kawy. A że herbata jest nową kawą i coraz częściej pojawia się w kawiarniach trzeciej fali, parzona z tą samą starannością co chemexy i dripy, ten napój także pojawi się na Mysiej.
Zielone, czarne, kwitnące czy organiczne z dalekich Chin, Indii czy Sri Lanki. W pięknych kolekcjonerskich pudełkach i na wagę. Te popularne i te unikatowe. Opowiemy o historii i metodach parzenia, a specjaliści z Berlina zaproszą na niecodzienną degustację. Będzie też nowoczesna ręcznie tworzona ceramika i wiele akcesoriów do parzenia zarówno kawy, jak i herbaty.
 
Bałagan i Elementy będą sprzedawać swoje ubrania, buty i torby, a część z dochodu, tak jak zwykle, zgodnie z ideą Transparent Shopping przekażą na inicjatywę społeczną tym razem, w związku z naszym świętem, związaną z szerzeniem kultury picia kawy i herbaty w Polsce.
Wstęp bezpłatny. Organizator: Usta Magazyn, Mysia 3
WYSTAWCY
P & T Paper and Tea (Berlin), THE BARN (Berlin), Filtry Cafe (Warszawa), Java Coffee Company (Warszawa), Czajnikowy.pl (Gliwice), Magazyn Praga (Warszawa), Spiek Ceramiczny (Poznań), Andrzej Bero (Warszawa), The Merchands of Chai (Warszawa), The Tea (Łódź), Coffeedesk (Kołobrzeg), STOR (Warszawa), Ministerstwo Kawy (Warszawy), MOD (Warszawa), Balagan Elementy (Warszawa), Magdalena Święciaszek (Warszawa), Maison de The (Warszawa), Ceramika Barbara Turkiewicz (Warszawa), Pat Pottery, KOOE studio ceramiki, Klara Bukowska Ceramics, Odette, FENEK, Amii Filtry, Czarny Deszcz (Wrocław)
Coffee Proficiency (Kraków), Look At Me Plates, Coffee Zone Q BOX
PLAN DNIA

11.00 – Warsztaty parzenia i degustacja herbat Paper & Tea (Berlin)

12.00 – The Barn, opowieść o kawiarniach trzeciej fali „The Barn Coffee Roasters a new age for coffee“
13.00 – Filtry Cafe: cupping dookoła świata
14.00 – Koppi, Charles Nystrand i Ministerstwo Kawy zapraszają na cupping kaw z Koppi
15.00 – woda w procesie parzenia, wykład + prezentacja filtrów
16.00 – Czajnikowy.pl warsztaty czyli DO & DON’Ts w parzeniu herbaty
17.00 – Java Coffee: Od ziarna do filiżanki – różne odmiany Arabik, a smak kawy
 
https://www.facebook.com/events/904674866236744/
 

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin