Redakcja

Przyszłość w konopiach

Można z nich zrobić niemal wszystko: kosmetyki, olej napędowy, liny, ściany, a nawet mąkę! Ta wszechstronna roślinka może stać się jednym z ważniejszych odnawialnych zasobów ziemi, dlatego warto ją poznać i zacząć wykorzystywać, także w kuchni. O tym aspekcie jej zastosowania opowiada właśnie wydana, pięknie zaprojektowana książka „Konopie w kuchni”, której USTA patronują.

– 11/12/2015 –

 

Wykorzystanie  kopopi mogłoby przynieść światu ogromne korzyści finansowe, wpłynęłoby także zbawiennie na stan środowiska naturalnego. Ich uprawa nie wymaga specjalnych warunków klimatycznych, są one odporne na choroby oraz insekty, przez to nie ma potrzeby stosowania pestycydów oraz herbicydów. Zajrzyjmy do kuchni w poszukiwaniu kanabisowych skarbów. Mamy do wyboru całą gamę produktów z konopi, takich jak olej z nasion, białko konopne, mąka konopna czy herbata z ich liści. Konopie swoją wyjątkowość zawdzięczają temu, że zawierają niespotykaną w innych roślinach kompozycję składników, których działanie lecznicze na nasz organizm przerasta możliwości dzisiejszej medycyny. Wprowadźmy produkty konopne do swojej diety z książką „Konopie w kuchni”. To podręcznik dla wszystkich, pragnących zdrowo się odżywiać. Zawiera wyłącznie wegetariańskie  i wegańskie przepisy, w  których wykorzystuje się produkty wytwarzane z Konopi Siewnych.

 

2015-12-11 10.57.17 am

 

To zbiór 25 unikalnych przepisów na dania z produktami konopnymi takimi jak: białko konopne, mąka konopna, olej konopny, nasiona konopi. Ich wyjątkowość tkwi w niespotykanie wysokiej zawartości składników mineralnych, witamin i kwasów omega 3,6 i 9.

Książka ma nowoczesną formę graficzną, została przygotowana zarówno w wersji tekstowej, jak i graficznej przez Małgorzatę Szakułę znaną z bloga www.smilingspoon.pl.

 

 

2015-12-11 10.57.34 am





comments powered by Disqus