JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
PRZEPISY, WYDARZENIA

Zimowe przebudzenie


Składniki:

  • świeży imbir obrany ze skórki i umyty
  • 40 ml Cointreau
  • 15 ml wytrawnego wermutu
  • 10 ml soku z cytryny
  • 5 ml syropu cukrowego
  • 30 ml dobrego jakościowo soku z żurawiny

Przygotowanie: w szejkerze ugniatamy imbir, wlewamy składniki, dodajemy lód i szejkujemy. Przelewamy do szkła bez lodu, dekorujemy suszonymi żurawinami lub plasterkiem imbiru.
 Szkło na stopce: kupetka, martinówka, koktajlówka.
Między Ustami, Warszawa, ul. Mokotowska 33/35
www.facebook.com/Między-Ustami
Bar

 

Przepisy: Marlena Szymków i Maciej Duch | Między Ustami
Zdjęcia: Krzysztof Kozanowski | Magazyn USTA
Stylizacja: Renata Prandota-Prandecka | Magazyn USTA
 

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa