Składniki (na 1 porcję):
- 2 jabłka
- 1 średni burak
- 1/2 średniego selera
- nać pietruszki
Przepis: Marta Wajda, zdjęcia: magazyn USTA
Składniki (na 1 porcję):
Przepis: Marta Wajda, zdjęcia: magazyn USTA
Dzisiaj lunchbox ziemniaczany, którym witamy sezon korzeniowych, bulwiastych, czyli zimę. Ta salatka na pewno doda nam energii przed nadchodzącym treningiem lub ciężkim dniem w pracy oraz złagodzi nasze zszargane nerwami żołądki. Ziemniaki należy wybierać jak najmłodsze – im dłużej leżą tym a mniej mają witaminy C. A także gatunki jak najbardziej żółte: zawierają one więcej beta-karotenu.
# lunchbox, Marta WajdaCoraz trudniej kupić smaczne warzywa, wszystkie są dość wodniste, poza tym bardzo szybko więdną i nie nadają się do noszenia ich przez pół dnia w pudełku. I tu wkraczają one, warzywa korzeniowe! Pełne witamin, minerałów i co najważniejsze smaku. Proponujemy upiec je z miodem i serwować z szybkim domowym pesto z pietruszki. Pietruszka dodatkowo wzmocni
# lunchbox, Marta Wajda, PIECZONE WARZYWADzień Kobiet! Dzień kobiet! Niech żyją nam zdrowe… No właśnie! W ten wyjątkowy dzień warto wszystkim kochanym paniom zaserwować zdrowy posiłek. Śliczne kuleczki uformowane z buraka, kaszy gryczanej i serka koziego, podajemy na rukoli, która dodaje daniu minimalnej ostrości. Ta ostatnia poza walorami smakowymi ma w sobie masę witamin w tym C, A i K.
# burak, kasza gryczana, lunchbox, Marta Wajda, vegan, zdrowy obiadNiezależnie od tego, czy jesteś pracownikiem biura, siłaczem, co biegnie na zajęcia crosfit, rodzicem przedszkolaka czy podróżnikiem, zadajesz sobie trudne pytanie: co dziś zjeść na lunch? Menu zależy od pory roku, od rodzaju diety, upodobań oraz tego, ile masz czasu. Chcemy pomóc, w przygotowaniu prostego i pożywnego posiłku. Dlatego rozpoczynamy nowy cykl USTA BOX. Postaramy
# BENTO, crosfit, lunchbox, Marta Wajda, tabbouleh