JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Wciąż głodni


Wszytko zaczęło się od własnych podróży, podczas których Agnieszka, Anetta i Marzena zawsze poszukiwały miejscowych smaków. A że z wrocławskimi kulinariami są związane od lat, postanowiły przyciągać do Wrocławia turystów, aby pokazać im niezwykle dynamiczny rozwój wrocławskiej sceny kulinarnej. Wiedzą, co, kiedy i gdzie warto zjeść, ponadto wraz z turystami „wchodzą do kuchni” i dają szansę na spotkanie z najlepszymi specjalistami we wrocławskim gastronomicznym świecie. Jak mówi Agnieszka Szydziak, inicjatorka projektu:  – Przedstawiamy wrocławską gastronomię z perspektywy żywej miejskiej tkanki, jako element kultury, historii i tożsamości żyjących tu ludzi. A najważniejsze, wchodzimy z turystami tam, gdzie nie każdy może wejść! Tworzymy dla nich odpowiednio nasycone i odpowiednio długie programy wycieczek, w których: spacery szlakami kulinarnymi, kolacje degustacyjne, warsztaty, spotkania z szefami kuchni i innymi specjalistami z branży kulinarnej, eventy jedzeniowe, seanse filmowe z kuchnią w tle i wiele innych. Wystarczy wygodnie rozsiąść się za stołem, my zorganizujemy najlepszą wrocławską kulinarną przygodę!
Właśnie rusza pula wycieczek na pierwszy kwartał 2016 roku, są one skierowane do wciąż głodnych poszukiwaczy nowych smaków, śledzących kulinarne nowinki, tych, którzy chcą zobaczyć Wrocław z nietypowej perspektywy oraz do turystów zagranicznych. Wycieczki odbywają się w każdą sobotę i niedzielę, trwają około 6 godzin. W aktualnej ofercie są trzy opcje do wyboru: „Gorące adresy wrocławskich kulinariów”, „Wege Wrocław” i „Kurs kuchni polskiej dla obcokrajowców”. W następnych sezonach kalendarz wzbogaci się o inne wyprawy tematyczne, a cały czas, dodatkowo będą się pojawiać się w nim wycieczki specjalne, związane z wydarzeniami w mieście, jego historią, świętami i innymi pretekstami, by znów zasiąść do stołu.
Już w najbliższy weekend wraz ze Still Hungry turyści przybyli na Weekend Otwarcia Europejskiej Stolicy Kultury 2016 będą mogli przywitać ten niesamowity dla Wrocławia rok kulinarnym spacerem. Zacznie się on brunchem w sobotnie przedpołudnie w zabytkowej Hali Targowej i skończy kolacją i zwiedzaniem jednego z browarów.
 
 
2016-01-13 07.18.12 pm
Szczegółowo o najbliższym spacerze kulinarnym po Wrocławiu https://www.facebook.com/events/1642388426025610/
Więcej informacji https://www.facebook.com/still.hungry.wro/
materiały prasowe Still Hungry

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin