Redakcja

Restaurant Day we Wrocławiu

Już w niedzielę 21 lutego do wrocławskiego Browaru Mieszczańskiego zawita kolejna edycja Restaurant Day. Tym razem w Browarze pojawi się 14 jednodniowych restauracji, które serwować będą swoje dania: polskie, japońskie, włoskie, wegańskie.

– 15/02/2016 –

Przysmaków kuchni azjatyckiej będzie można spróbować na stoiskach Sebu Sushi. Japońskie dania zaserwuje też KAME. W ich menu pojawią się między innymi szaszłyki z kurczaka (yakitori) i duszona wieprzowina z ziemniakami (niku jyaga). Na deser będzie można skosztować deserów z zieloną herbatą i owocami autorstwa duetu Słowik&Myszka. Nie zabraknie serników, muffinek, tart i ciasteczek.

Tradycyjną polską kuchnię z nowoczesną nutką zaserwuje KUB. W menu znalazły się między innymi pierogi z kokosowym indykiem czy śledzie z imbirem i pomarańczą. Pragnienie będzie można ugasić grzanym miodem pitnym z malinami. Głodni nie będa też weganie – duet K&A zachęca do spróbowania ich roślinnej lasagne z makaronem marchewkowym.

Dania na słodko jak i na słono gościć będą w menu Zjadłoby się. Znajdą się tam też drożdżowe wypieki w różnych aranżacjach – między innymi słodkie brioszki czy wytrawne bułki z mięsem. Duet spod szyldu Ciastorama zaserwuje pożywne sałatki z warzyw sezonowych i słodko-wytrawne wypieki. Amatorzy deserów z pewnością chętnie skosztują wypieków od Lukrencji i NieLubięSłodkiego.

Lista wszystkich restauracji:
1. Sebu Sushi
2. KUB
3. Słowik&Myszka
4. Lukrencja
5. NieLubięSłodkiego
6. K&A
7. Ciastorama
8. KAME
9. Maruda
10. Kakaszka
11. Tutto Belle
12. Bazalka
13. Dr Sobel
14. Zjadłoby się

Restaurant Day to wydarzenie współtworzone przez ludzi na całym świecie. W tym dniu każdy może na jeden dzień otworzyć swoją restaurację. Głównym celem Restaurant Day jest przede wszystkim dobra zabawa i wymiana doświadczeń.





comments powered by Disqus