„Producenci żywności widzą, że społeczeństwo nie wygląda najlepiej. Nic dziwnego, dodali cukier do wszystkiego, do czego się dało.” Danielle R Reed, członek Monnell Chemical Senses Centre
„Producenci żywności widzą, że społeczeństwo nie wygląda najlepiej. Nic dziwnego, dodali cukier do wszystkiego, do czego się dało.” Danielle R Reed, członek Monnell Chemical Senses Centre
Kulisy produkcji jogurtu oraz pracy rolnika, historia japońskiego bulionu, kulinarna podróż po Tajwanie, a także o tym, kto stoi za sukcesem szampana oraz jak wygląda życie zawodowych foodies – w menu tegorocznej edycji Kuchnia+ Food Film Fest z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. 21-23 listopada odbędzie się szósta edycja festiwalu. Kuchnia+ Food Film Fest to
# Charleston, Cook It Raw, Dashi: esencja Japonii, kino Kultura, Kuchnia+ Food Film Fest, Kultura Kulinarna, Na tropach generała Tso, Społeczeństwo, stary Browar, UcztaOd pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Pracownia Wschodnia to przestrzeń kultury, w ramach której działają cztery podmioty: przestrzeń wystawiennicza, wydawnictwo, pracownia fotografii analogowej oraz warsztat sitodruku. Kolektyw twórczy Pracownia Wschodnia został powołany do życia przez grupę artystów i artystek, entuzjastów rzemiosła artystycznego, ponad 13 lat temu. Początkowo siedziba stowarzyszenia mieściła się w Warszawie przy ulicy Lubelskiej, w okolicach Dworca Wschodniego. Niestety,
#Nasza współpracowniczka, Maria Przybyszewska, właśnie rozpoczyna staż w kopenhaskiej Nomie. Jesteśmy z tego niezwykle dumni i co tydzień będziemy prezentować jej relacje z najbardziej renomowanej restauracji świata. Dziś odcinek pierwszy czyli o tym, w jaki sposób Rene Redzepi zaprosił Marię do swojej kuchni. Gdyby ktoś trzy lata temu powiedział mi, że będę w tym miejscu,
# gwiazdki Michelin, Hermes, Maria Przybyszewska, Noma, Noma restaurant, rene Redzepi