„Producenci żywności widzą, że społeczeństwo nie wygląda najlepiej. Nic dziwnego, dodali cukier do wszystkiego, do czego się dało.” Danielle R Reed, członek Monnell Chemical Senses Centre
„Producenci żywności widzą, że społeczeństwo nie wygląda najlepiej. Nic dziwnego, dodali cukier do wszystkiego, do czego się dało.” Danielle R Reed, członek Monnell Chemical Senses Centre
Ekipa UST podróżowała po Kalifornii, gdy pojawiła się propozycja objęcia patronatem tej płyty. Zbieg okoliczności? Jeśli tak, to idealny, bo nie ma nic lepszego niż lato, dobra muzyka i West Coast. „Appetit” to seria muzyczno-kulinarna tworzona przez pasjonatkę gotowania i podróży, a jednocześnie wokalistkę, autorkę tekstów i kompozytorkę Asię Chacińską. Każda z płyt to muzyka plus
# Appetit California, Asia ChacińskaPamiętam jak dziś obiad u babci i pierwszą Pavlovą. To było coś zupełnie innego niż piernik czy szarlotka – klasyczny bezowy tort z bitą śmietaną, kiwi i truskawkami… Dziś odeszłam trochę od oryginalnej wersji, ale ekscytacja pozostała! Bezowy spód można upiec dzień, a nawet dwa wcześniej, natomiast krem i owoce nakładamy maksymalnie na 2‑3 godziny przed
#Cukier, masło i czekolada. Nie ma co się oszukiwać – zimą to najlepszy sposób na osłodę i poprawę humoru. Proste przyjemności na zszargane nerwy i melancholię. Oto jeden ze wspaniałych deserów przygotowanych do naszego zimowego numeru przez Alę Gabillaud z warszawskiej cukierni Miss Mellow. W drukowanej wersji magazynu znajdziecie jeszcze trufle z gorzkiej czekolady, Mont
#Przepis idealny na długi weekend. Trzeba mieć trochę czasu, by zdecydować się na wykonanie ptysi. To prawda są odrobinę pracochłonne, ale efekt warty starań. Delikatne, rozpływające się w ustach, nieprzeciętne. Wyjątkowości daje im krem – połączenie earlgreya z orzeźwiającą nutą rabarbaru. Nasza rozpUSTA jak zwykle uwzględnia właśnie pojawiające się na straganach produkty. Smacznego maja wam
# Magdalena Swięciaszek, przepis na piątek, ptysie, rabarbar, rozpusta