Redakcja

Katastrofa w kuchni

Tylko dwa spektakle, podczas których szefowie kuchni na oczach widzów przygotują potrawy odwzorowujące katastrofy naturalne, jak i wywołane przez człowieka: powodzie, pożary lasów, wojny, kraksy samolotów. Dziwna przygoda na granicy przyjemności i strachu, czasami bardzo ciężkostrawna. „Cooking Catastrophes”  już 21 i 22 maja w Teatrze Nowym.

– 14/05/2016 –

Reżyserka spektaklu, Eva Meyer-Keller pracuje na styku sztuk plastycznych i performatywnych, współpracowała m.in.  z  Jérôme Belem,  z Christine de Smedt /les ballets C de la B.,  studiowała choreografię w School for New Dance Development w Amsterdamie oraz fotografię w Berlinie w Hochschule der Künste oraz w Londynie  w Central Saint Martins i w King’s College.  Sybille Müller działa w obszarach performance, pedagogiki tańca i teorii mediów. Od 2006 artystki prowadzą intuicyjne badania katastrof i tworzą projekty  dotyczące  zmian klimatycznych. „Cooking Catastrophes” w Warszawie zostanie zaprezentowana w ramach polsko-niemieckiego roku jubileuszowego 2016 ŚWIĘTUJEMY! organizowanego przez Goethe-Institut i Ambasadę Niemiec z okazji 25-lecia Traktatu o dobrym sąsiedztwie i przyjaznej współpracy.

 

IMG_1672
Produkcja: Mossutställningar Stockholm we współpracy z PACT Zollverein, Essen i Goethe-Institut Szwecja.
Wsparcie: Fonden Innovativ Kultur, Kulturr.det (Swedish Arts Council), Stiftelsen framtidens kultur (The Foundation for the Culture of the Future), Berliner Kulturverwaltung (Senatskanzlei – Kulturelle Angelegenheiten Berlin).

W Warszawie spektakl można zobaczyć tylko 21 i 22 maja w Teatrze Nowym w Warszawie.

USTA PATRONUJĄ!

 

IMG_2204_511px

 

Koncepcja i realizacja: Eva Meyer-Keller i Sybille Müller
Kucharze: Thomas C. Bräuhäuser, Astrid Sophie Fleisch i Kane Do
Zdjęcia: Marika Heidebäck
Projekt menu: Byggstudio
Konsultant ds. dramaturgii: Cecilie Ullerup Schmidt
Produkcja: Alexandra Wellensiek

Bilety (normalny/ulgowy/wejściówka): 40/25/20 zł

©Eva Meyer-Keller 1





comments powered by Disqus