JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Apetyt na słońce

Każda z płyt to muzyka plus przepisy. Do tej pory w serii ukazały się: Polska, Francja, Włochy, Hiszpania, Portugalia, Szwecja i Grecja. Teraz czas na „Appetit California”.
– Przejechałam Kalifornię z północy aż na granicę z Meksykiem – opowiada autorka kompilacji. – Różne temperatury, różni ludzie, różnorodna muzyka w rozgłośniach. San Francisco, Napa Valley, Los Angeles, San Diego. Kraby, tortille, hamburgery, jarmuż… Kuchnia kalifornijska to mieszanka wpływów wielu imigrantów – mówi.
Chacińska wybrała piękną, nowoczesną muzykę. Od brzmień hipisowskich po te bardziej nowoczesne. Łączy je, jak zwykle w serii, świetna kompozycja i lekkość. Jest Vetiver, Julia Holter czy Iron&Wine. Nam trochę brakuje oldschoolowego rapu z lat 90., który brzmiał w naszych głośnikach, gdy krążyliśmy po wzgórzach San Francisco, ale „Appetit California” jest dla nas miłym odświeżeniem. Słuchamy i znowu przenosimy się nad ocean.

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa