JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Kuchnia młodych


 
Tym razem CookUp przygotował propozycję dla wszystkich nastolatków. Jedyny w Polsce autorski półroczny kurs gotowania od podstaw przeznaczony dla młodzieży w wieku 13-17 lat. Start zajęć zaplanowany jest na wrzesień 2016 r. W programie: 10 spotkań składających się z części teoretycznej i praktycznej, 35 godzin gotowania, 45 potraw i 2 doświadczeni szefowie kuchni – Łukasz Konik oraz Tomek Królikowski. Na koniec kursu każdy z uczestników przystąpi do egzaminu.
 
Przyjdź do CookUp na darmowe warsztaty street food
 
Wszelkie informacje na temat CookUp Youth będzie można uzyskać podczas dnia otwartego już
25 czerwca. Łukasz Konik i Tomasz Królikowski poprowadzą bezpłatne warsztaty z przygotowania sezonowych street foodowych przekąsek (wege burgery, spring rollsy, hummusy, kofty itp.). W swobodnej atmosferze, przy szklaneczce lemoniady rabarbarowej będzie można porozmawiać z prowadzącymi oraz twórcami CookUp Youth i uzyskać więcej informacji na temat kursu, a przede wszystkim – zobaczyć jak można poczuć się gotując w pełni wyposażonej kuchni pod okiem doświadczonych szefów kuchni.
 
Spotkanie odbędzie się 25 czerwca (tj. sobota) w siedzibie CookUp na Mokotowie przy ul. Racławickiej 99 (dokładny adres na stronie www.cookup.pl) i potrwa pięć godzin od 11:00 do 16:00. Nie obowiązują sztywne godziny przyjścia i wyjścia. Wydarzenie ma charakter otwarty i jest bezpłatne.
 
Więcej informacji na stronie www.cookup.pl oraz na studio@cookup.pl
Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/1794340470797619/
 
 
CookUp to trzy studia kulinarne – dwa w Warszawie i jedno w Poznaniu, w których odbywają się warsztaty, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.
 
Informacja o szefach kuchni:
 
Łukasz Konik szef kuchni Uzdrowiska Konstancin Zdrój, znany z programu Pytanie na śniadanie TVP2, jest pasjonatem kuchni molekularnej, absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie. W 2009 r. Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza jako najmłodszego szefa kuchni do swego grona. W CookUp prowadzi zajęcia z przygotowania potraw mięsnych oraz z nowych technik kulinarnych.
 
Tomek Królikowski fachu uczył się pracując w restauracjach w Londynie (m.in. w Royal Society, Royal College of Surgeons oraz dla British Library) i Mediolanie. Przez wiele lat był szefem kuchni kultowej restauracji Słony w Warszawie. W pracy zwraca szczególną uwagę na produkty lokalne i sezonowe. To nie wszystko – szef Tomasz ma doświadczenie w prowadzeniu kursów kulinarnych dla młodzieży, które prowadził w Londynie.
 
fot1
 
 

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa