Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, stylistka jedzenia, współpracowniczka magazynu USTA z zawodu jest fotografem, ale gdy kilka lat temu znajomi zaproponowali jej poprowadzenie kuchni w nowo otwieranym stołecznym bistro, natychmiast się zgodziła. Współpracowała z takimi miejscami jak Sto900, Chłodna25, Bar Studio, Pewnego Razu Cafe. Dwa lata temu odbyła staż w Nomie – jednej z najlepszych restauracji świata.
Przybyszewska jest znana ze swoich śniadań. Przygotowując potrawy dba o to, by zawsze było: świeżo, niebanalnie, wegetariańsko. W menu stara się pokazać swoje najnowsze kulinarne fascynacje. Tym razem, podczas niedzielnego brunchu w Stacji Mercedes, będzie to połączenie kuchni arabskiej i tajskiej.
W smakowitym menu brunchowym znajdą się między innymi: hummus z masłem orzechowym, limonką, kolendrą oraz dymką, a także kasza jaglana z pomidorami koktajlowymi, marchewką grillowaną, trawą cytrynową, natką pietruszki, cebulą cukrową, sokiem z grejpfruta, kminem rzymskim i sambalem. Będzie również satay z tofu z sosem z orzechów ziemnych w towarzystwie ogórkowego relisha oraz zupa tajska na mleku kokosowym z marchewką.
Serdecznie zapraszamy na pyszny niedzielny brunch z Ustami i Marią Przybyszewską w Stacji Mercedes.
***
Cena brunchu za osobę: 30 zł (Karnet All you can eat)
Śniadanie egzotyczne
