Redakcja

Kaiseki w Yumiko

Kaiseki to tradycyjny japoński posiłek, podczas którego dania serwowane są w ściśle określonej kolejności. Jest to również zestaw technik kulinarnych analogicznych do zachodniej haute cuisine. To forma sztuki, której wyrazem są smak, tekstura, wygląd, kompozycja i kolory potraw przyrządzanych ze świeżych, lokalnych składników. W najbliższy weekend tego rodzaju posiłku będzie można skosztować w warszawskim Yumiko i to w wersji 100% wegańskiej.

– 5/07/2016 –

Youmiko, pierwsze w stolicy wegańskie sushi, chce w ten sposób uczcić pól roku swojego działania. Do kooperacji zaprosiło Michała Gniłka czyli Mickey Rottena, dobrez znanego czytelnikom UST oraz Pawła Gnatowskiego, pomysłodawcę i autora menu Yumiko, na co dzień szefa kuchni w Youmiko Kraków.

Podczas Weekendu Kaiseki Yumiko zaprasza na:

– brunch (w godz. 12 – 17) w cenie 49 zł/os składający się z 5 pozycji: sałatki, 4 rodzajów sushi, tempury, miso z czterema rodzajami pikli oraz deseru,
– kolację (w godz. 18 – 22) w cenie 109 zł/os składającą się z 9 pozycji: 4 przystawek, sałatki, zupy, potrawy z grilla, 4 rodzajów sushi, warzyw gotowanych, tempury, miso z czterema rodzajami pikli oraz deseru.

Wcześniejsze rezerwacje wskazane.

https://www.facebook.com/events/275763899453458/





comments powered by Disqus