
Z okazji 1 urodzin naszego bistro Edene na trzy dni stery w nim przejmie Eitan Vanunu, utalentowany izraelski szef kuchni. Specjalnie na te dni stworzył wegańskie dania nawiązujące do kuchni Izraela. Eitan znany m.in. jako szef Halutzim 3, nowoczesnego bistro w Tel Avivie, umiejętnie łączy lokalne produkty z nowoczesną kuchią europejską i szczyptą inspiracji południową Azją.
# dishes, Eden bistro, Eitan Vanunu, Israeli kitchen, Pop up, vegan, warsaw, Warszawa, wegańska kuchniaW sobotę 27 września ostatnie piętro Concept Store MYSIA 3 zamieni się w jabłkowy sad. Podczas pierwszej edycji Święta Jabłka będziemy jabłka jeść, chrupać, wąchać, pić je w postaci cydru, delektować się ich różnymi odmianami, dopasowywać ich smak do innych dań i produktów, słuchać jabłkowej muzyki i rozmawiać z ludźmi, którzy specjalizują się w ich
# Festiwal Cydru, Meat Love, Mysia 3, odmiany jabłek, polskie cydry, Śródmieście Południowe, Święto JabłkaBez dobrego towarzystwa nic nie smakuje tak dobrze, jak powinno. Razem lepiej się gotuje i je. Przy wspólnym stole przyjemniej mija czas, a nierzadko powstają też ciekawe projekty. By o nich posłuchać, odwiedziliśmy przyjaciół, których – nie tylko zawodowo – połączyła pasja do karmienia innych. W najnowszym numerze UST znajdziecie aż cztery takie kulinarne duety.
#Już najbliższą niedzielę zapraszamy na nasz kolejny brunch w Stacji Mercedes. Tym razem swoje dania zaserwuje Maria Przybyszewska. Jej śniadania są wyjątkowe, tym razem zaserwuje menu egzotyczne, tajsko-arabskie. Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, stylistka jedzenia, współpracowniczka magazynu USTA z zawodu jest fotografem, ale gdy kilka lat temu znajomi zaproponowali jej poprowadzenie kuchni w nowo otwieranym stołecznym bistro,
# Maria Przybyszewska, Stacja Mercedes