Redakcja

Another Morning: Gwinea

W Gwinei Równikowej śniadanie zaczyna się bardzo słodko. Wiadomo że banan i cukier to spora dawka energii, a słodkie rzeczy dodatkowo wychładzają organizm, co w tej upalnej części Afryki jest bardzo ważne. Po prostu przyjemne z pożytecznym. Dla nas ten słodki i kaloryczny początek dnia może być wspomnieniem kończącego się lata.

– 20/08/2016 –

 

 

Składniki:

  • 2 średnie banany
  • 2 garści płatków kokosowych
  • 1 duża pomarańcza
  • cukier kokosowy wg uznania
  • 100 g masła + kawałek do wysmarowania blachy

 

Banany kroimy wzdłuż i układamy w wysmarowanej masłe formie do zapiekania. Polewamy je sokiem z pomarańczy, rozpuszczonym masłem i posypujemy płatkami kokosa. Zapiekamy w rozgrzanym do 200 stopni  piekarniku przez około 10 min. ¡buen provecho

 

Przepis: Maria Przybyszewska, zdjęcie : Krzysztof Kozanowski, magazyn USTA





comments powered by Disqus