JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
PRZEPISY

Muffiny jajeczne


 
 
SKŁADNIKI
•    10 jaj Kotlina Natury
•    100 ml śmietanki 12%
•    3 łyżki oliwy z oliwek
•    masło do wysmarowania formy
•    sól i pieprz
•    garść jarmużu
•    karmelizowana czerwona cebula na miodzie i maśle
•    50 g startego sera mimolett
•    80 g wędzonego sera podpuszczkowego
•    garść czerwonej porzeczki
•    garść prażonych rozkruszonych migdałów całych
•    100 g sera twarogowego tłustego
•    1/2 awokado
•    pietruszka
•    1-2 ząbki czosnku drobno pokrojonego
•    1 młoda marchewka
•    70 g fasolka szparagowa żółta
•    czarny sezam
•    ser peccorino
 
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Blachę na 12 muffinek wysmarować masłem.
W 4 rządkach poukładać po kolei składniki na różne rodzaje muffinek:
◦    mieszankę twarogu, awokado, czosnku i pietruszki
◦    mieszankę jarmużu, karmelizowanej cebuli i sera mimolette
◦    mieszankę marchewki, fasoloki, peccorino i czarnego sezamu
◦    mieszankę sera wędzonego, porzeczki i migdałów
Jaja rozbić do miski, energicznie wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Do masy jajecznej dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i 100 ml śmietanki 12%, następnie wszystko razem wymieszać.
Gotową masę rozlać do foremek.
Tak przygotowane muffinki piec w piekarniku 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
 
WIĘCEJ PRZEPISÓW JAJECZNYCH TUTAJ: http://eggsperci.pl

 
SONY DSC   SONY DSC

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa