Program:
Wykład, godz. 12.00
Wykład „Sposób na długowieczność” wygłosi dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek – orientalista, badaczka kultury żywieniowej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS, zdobywczyni pierwszego Grand Prix dla Polski w prestiżowym międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards.
Dyskusja po wykładzie, godz. 13.00
Tematem dyskusji będą sposoby na długowieczność. Rozmowę poprowadzi redaktor naczelna Magazynu USTA – Monika Brzywczy, a jej gośćmi będą: badaczka kultury żywieniowej dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek, biolog dr Barbara Pietrzak oraz dr n. med. Daniel Śliż.
Pokaz „Superfoodsy na co dzień”, godz. 14.00
Pokaz kulinarny Michała Gniłki /Mickey Rotten, szefa kuchni, weganina, współpracującego z Magazynem USTA, który opowie o swoim podejściu do jedzenia. Michał dużą wagę przywiązuje do zdrowego odżywiania, zna najnowsze teorie prozdrowotne, jest zwolennikiem kuchni roślinnej. W swoim pokazie zaprezentuje trzy potrawy bazujące na fermentacji, wodorostach oraz grzybach.
Targ
Zaprosiliśmy sprzedawców, którzy oferują wyjątkowe zdrowe, poprawiające jakość życia jedzenie: MOD donuts, Min’s Onigiri, Natura Cold Press, COCO BOWLS Warsaw, Filtry Dobra Kawa, Veganise, Gospodarstwo Ludwik Majlert, Rano Zebrano, NOWE MIEJSCE, Francuska Trzydzieści, Moya Matcha, Planetarianie, Kaffa ETC – Kawa Świeżo Palona
Zagra: DJ Phoen
Więcej informacji na temat #festiwalprzemiany:
FB: Festiwal Przemiany
WWW: http://
Do zobaczenia!
4 września, godz. 11.00-18.00
Scena letnia w Parku Odkrywców
(Wstęp wolny)
Zobacz też podobne artykuły
Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiKęs do wieczności
Nasiona konopi, spirulina czy inkaskie jagody królują na sklepowych półkach oraz biotargach. Skatalogowane jako superfoods mają zapewnić zdrowie oraz młodość. To, że człowiek chce żyć długo, być w pełni sił i świetnie wyglądać, to nic nowego. Od wieków marzymy o nieśmiertelności, poszukując remedium na naszą śmiertelność. Ciekawe, co za setki lat nasi następcy na ziemi powiedzą
# długowieczność, Magdalena Tomaszewska-BolałekPrzewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Festiwal Polskiego Wina
Miłośnicy polskiego wina pomimo zawieszenia wszystkich wydarzeń mogą świętować… online. Festiwal Polskiego Wina to pierwsze tego typu wydarzenie, w którym udział wezmą znawcy wina, dziennikarze, właściciele winnic i sommelierzy z całej Polski. Zaproszeni goście opowiedzą jak zmieniło się na polskie wino, o winepairingu z jedzeniem, o tym jakie polskie wina są popularne za granicą i
#