JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
LUDZIE, MIEJSCA

Grzyby z fusów


 
2016-10-10-08-29-44-pm
Boczniaki na fusach z kawy rosną świetnie i bardzo szybko. Potrzebują jedynie 5 tygodni. Specjalne worki, wypełnione mieszanką fusów z grzybnią, zapełniają dziś dawne przebieralnie wodnej świątyni rozrywki. Zawieszone na starych wieszakach, przypadkowo przypominających nieco rzeźnicze haki, dostarczają aż do pięćdziesięciu kilogramów grzybów tygodniowo.
Oprócz hodowli w dawnym parku wodnym funkcjonuje też bar i restauracja oferująca grzybne potrawy w ciekawych interpretacjach. Boczniaki RotterZwam dostępne są wielu lokalnych restauracjach i sklepach, a zainteresowani mogą nabyć mini zestaw do domowej hodowli. Wszystko zgodnie z zasadą, że zarówno produkcja jak i spożycie mają odbywać się w promieniu kilku kilometrów.
 
2016-10-10-08-29-15-pm
Tekst: Anna Molenda

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Berlin

  • Poznań

  • Sztokholm

  • Budapeszt

  • Lato

  • San Francisco

  • Amsterdam

  • Kraków

  • Lizbona

  • Śląsk

  • Trójmiasto

  • Madryt

  • Tel Aviv

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa