Jak to działa? Wchodzimy na stronę, wybieramy sobie zestaw dostępny w danym tygodniu – może być dla pary albo dla rodziny – klikamy „dodaj do koszyka” i płacimy online. Wystarczy, że zrobimy to 48 godzin przed terminem dostawy.
W każdym tygodniu dostępne jest aż osiem dań, np. łosoś
z kimchi i nasi goreng, dorsz z chimichurri oraz ziemniakami albo korzenny pilaw z indykiem, soczewicą i sałatką z mango
– każdy na pewno znajdzie coś interesującego. Zupełnie jak
w prawdziwej restauracji. Przepisy zresztą wymyślają i sprawdzają najlepsi szefowie kuchni. Są opcje mięsne i jarskie, dobre dla dzieci i dania niskokaloryczne. Do domu przychodzi przesyłka ze starannie odmierzonymi składnikami – wystarczy odpakować
i zacząć gotowanie. JustChopped możecie zamówić w Warszawie, Poznaniu, Katowicach, Krakowie i Łodzi. W planach są już kolejne miasta!
Zobacz też podobne artykuły
Przewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Samowystarczalna
Mama była zszokowana, gdy mój chłopak dał mi w prezencie garnek. zrobiła mi dziką awanturę. jej zdaniem to było obrzydliwe. Jak raz zadzwoniłam do niej po przepis na lane kluski to rozłączyła się, krzycząc, że lanym ciastem to sobie mogę głowę polać – opowiada Małgorzata Szumowska. Pierwsze zapamiętane jedzenie: przyjemność czy kłopot? Przyjemność! Nienasycona łapczywość. Byłam w
#Praga – nasz przewodnik
Praktycznie nietknięta przez II wojnę światową, Praga jest niewątpliwie jedną z najpiękniejszych europejskich stolic. Ale jak to bywa w przypadku takich piękności – jej uroda jest zarówno błogosławieństwem, jak i przekleństwem. To proste – wpaść tu na moment, by zanurzyć się w eklektycznej mieszance gotyku i baroku, głęboko zaciągając się historią, zagubić się w wąskich
#Rewiry gościnności
„Kelner na służbie posiada tylko jedną godność, a tą jest nienaganne obsługiwanie gości” – pisał Hrabal w „Obsługiwałem angielskiego króla”, ale w Polsce etos pracy kelnera nie istnieje albo występuje w szczątkowej formie. A przecież to od obsługi w dużej mierze zależy udane wyjście do restauracji. Bohaterami naszego tekstu są ludzie, którzy potrafią sprawić, by
#