Wybór należy od was, ale z pewnością nie będzie łatwy, bo już 15 października na naszym święcie w Warszawie zgromadzą się wyselekcjonowani producenci z mieszankami najwyższej jakości. Z nami zaczniecie dzień od kenijskiego espresso lub aromatycznego dripa. Spróbujecie zielonych, czarnych, kwitnących czy organicznych herbat z dalekich Chin, Indii czy Sri Lanki. W pięknych kolekcjonerskich pudełkach
#Do niedawna wystarczała tylko porządna dawka kofeiny. Potem docenialiśmy złożoność smaku i aromatu oraz technikę wykonania. Dziś coraz bardziej zwracamy uwagę na pochodzenie ziaren, stopień ich wypalenia, a nawet na ich opakowanie – czyli szukamy kaw z dobrych, nowoczesnych palarni. Coraz więcej osób wybiera kawy speciality. Alternatywne sposoby parzenia – drip, chemex, aeropress – proponowane
# Bonanza Coffee, Czarny Deszcz, speciality coffee, Stooker Roasting Co, The Poor PorkerJuż w najbliższą sobotę, 17 października zapach parzonych liści herbaty i palonych ziaren kawy obudzi zaspaną Warszawę. Wraz z nadejściem pierwszych jesiennych dni miejsce letnich lemoniad i cydrów zajmą dwie królowe: kawa i herbata. A goście naszego festiwalu będą mogli spotkać pod jednym dachem najciekawsze kawiarnia, palarnie, herbaciarnia z Polski i z Europy. Z nami
# Filtry Cafe, herbata, kawa, Mysia 3, Papier and Tea, Polska, Święto Kawy I Herbaty, The Barn, WarszawaJuż po raz piąty zapraszamy na jedno z naszych ulubionych Świąt na Mysiej 3 – w październiku tematem przewodnim naszego cyklicznego wydarzenia są dwie królowe – KAWA i HERBATA! Ciężko się zdecydować, którą z nich cenimy bardziej. To co je łączy, czy raczej nasze podejście do nich to konieczność zadbania o dobrej jakości ziarna i liście,
#