Monika Brzywczy

Polsko-japońskie

Pierogi ruskie w japońskim cieście gyoza i polski deser sprzed lat – blok „czekoladowy” z zieloną herbatą matcha?  Polsko-japońskie warsztaty kulinarne odbędą się w lutym w warszawskim Muzeum Etnograficznym.

– 22/01/2017 –

Każdy uczestnik wróci do domu z certyfikatem ukończenia warsztatów i słodkim upominkiem. Zajęcia poprowadzi autorka bloga Coutellerie – Marianna Medyńska. Celem spotkania będzie wskazanie cech wspólnych oraz rozbieżności w narodowych kuchniach Polski i Japonii, rozmowy o kulinarnych obyczajach obu krajów i zapoznanie ich ze sobą. W programie przedstawienie i degustacja japońskich składników – zarówno bazowych, jak i tych mniej znanych, a następnie wkomponowanie ich w tradycyjne dania kuchni polskiej.

I tura o godzinie 12:00
II tura o godzinie 17:00
Czas trwania ok. 4 godziny / warsztat

Cena: 200 zł/os.

termin: 18 luty 2017, Muzeum Etnograficzne, Warszawa, ul. Kredytowa 1

Obowiązują zapisy: rezerwacje@ethnomuseum.pl, 22 696 53 80





comments powered by Disqus