JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Polsko-japońskie

Każdy uczestnik wróci do domu z certyfikatem ukończenia warsztatów i słodkim upominkiem. Zajęcia poprowadzi autorka bloga Coutellerie – Marianna Medyńska. Celem spotkania będzie wskazanie cech wspólnych oraz rozbieżności w narodowych kuchniach Polski i Japonii, rozmowy o kulinarnych obyczajach obu krajów i zapoznanie ich ze sobą. W programie przedstawienie i degustacja japońskich składników – zarówno bazowych, jak i tych mniej znanych, a następnie wkomponowanie ich w tradycyjne dania kuchni polskiej.
I tura o godzinie 12:00
II tura o godzinie 17:00
Czas trwania ok. 4 godziny / warsztat
Cena: 200 zł/os.
termin: 18 luty 2017, Muzeum Etnograficzne, Warszawa, ul. Kredytowa 1
Obowiązują zapisy: rezerwacje@ethnomuseum.pl, 22 696 53 80

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa