JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
LUDZIE

Krówka w nowej odsłonie

Pomadki są wykonane z przedwojenną dbałością o szczegół, od początku do końca tradycyjnie, ręcznie krojone i pakowane w pudełeczka, które składa introligator.
Celowo nazywamy je Pomadkami – opowiada Alicja Przewoźniak, chociaż najbliżej smakiem jest im do mlecznych krówek. Większość naszych klientów myśli, że o krówkach wie już wszystko, ale smak Pomadek zupełnie ich zaskakuje, dzięki użyciu prawdziwej śmietany i wysokiej jakości masła, których smaku nie da się oszukać.
Pomadki występują w kilkunastu smakach w postaci małych cukierków- pomadek, batonów z bakaliami oraz kremu pakowanego do słoików:
– klasyczne mleczne z wanilią
– czekolada z oreo
– czekolada z ziarnami kakaowca
– kawa z kardamonem
– mleczne z pyłkiem kwiatowym
– korzenne z pierniczkami
– cini minis
– pierniczkowe
– solony karmel
– mleczne z chilli
– mleczne z burakiem
– mleczne z truskawką
– mleczne z lawendą
– pomarańcza z anyżem
Obecnie Pomadki sprzedajemy wysyłkowo oraz w wybranych kawiarniach, bazarach ekologicznych i delikatesach w kilku miastach w Polsce. Planujemy otwarcie cukierni-pracowni pod własnym szyldem, z wykorzystaniem oryginalnych mebli, sprzętów i stylizacji z epoki – dodaje Alicja.

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin