Monika Brzywczy

Krówka w nowej odsłonie

Powstały z jednej strony z pasji do klimatu lat 30. i 40., filmów w starym kinie i mody retro, z drugiej natomiast z poszukiwań prawdziwego jedzenia bez chemii, z krótkim składem. Poznajcie Pomadki Luksusowe, które uzależniają!
– 26/04/2017 –

Pomadki są wykonane z przedwojenną dbałością o szczegół, od początku do końca tradycyjnie, ręcznie krojone i pakowane w pudełeczka, które składa introligator.
Celowo nazywamy je Pomadkami – opowiada Alicja Przewoźniak, chociaż najbliżej smakiem jest im do mlecznych krówek. Większość naszych klientów myśli, że o krówkach wie już wszystko, ale smak Pomadek zupełnie ich zaskakuje, dzięki użyciu prawdziwej śmietany i wysokiej jakości masła, których smaku nie da się oszukać.
Pomadki występują w kilkunastu smakach w postaci małych cukierków- pomadek, batonów z bakaliami oraz kremu pakowanego do słoików:
– klasyczne mleczne z wanilią
– czekolada z oreo
– czekolada z ziarnami kakaowca
– kawa z kardamonem
– mleczne z pyłkiem kwiatowym
– korzenne z pierniczkami
– cini minis
– pierniczkowe
– solony karmel
– mleczne z chilli
– mleczne z burakiem
– mleczne z truskawką
– mleczne z lawendą
– pomarańcza z anyżem
Obecnie Pomadki sprzedajemy wysyłkowo oraz w wybranych kawiarniach, bazarach ekologicznych i delikatesach w kilku miastach w Polsce. Planujemy otwarcie cukierni-pracowni pod własnym szyldem, z wykorzystaniem oryginalnych mebli, sprzętów i stylizacji z epoki – dodaje Alicja.




comments powered by Disqus