JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Berlińskie młode wilki


 
Wydarzenie to odnoga wielkiego spotkania, które od 11 lat odbywa się w Toronto. To świetna okazja, żeby zorientować się, co dzieje się na tutejszej scenie kulinarnej, kto jest teraz na topie, do jakich restauracji trzeba zajrzeć, jakich kucharzy obserwować.
Będzie Sebastian Frank z dwugwiazdkowej Horváth oraz Marco Müller z dwugwiazdkowej Rutz. Pojawią się szef Micha Schäfer i sommelier Billy Wagner z gwiazdkowej restauracji Nobelhart & Schmutzig oraz Kanadyjczyk Dylan Watson Brown odpowiedzialny za private diningowy projekt Ernst, który właśnie przeradza się w restaurację. Dołączy do nich Victoria Eliasdóttir szefująca w Dóttir siostra artysty Olafura Eliassona. Nie zabraknie też Lode van Zuylena z Lode & Stijn, jednego z ciekawszych neo-bistro w Berlinie. Gościem specjalnym będzie młody niemiecki kucharz Matthias Walter, tegoroczny uczestnik konkursu S.Pellegrino Young Chefs.
Ale to nie koniec! Będą też zagraniczni goście i prelegenci: Ana Roš (Hisa Franko, Słowenia), Matt Orlando (Amass, Dania), Mark Best (Marque, Australia), Amanda Cohen (Dirt Candy, USA, Nowy Jork), Esben Holmboe Bang (Maaemo, Norwegia), Magnus Ek (Oaxen Krog, Szwecja) i Jeremy Charles (Raymonds, Kanada).
16 maja planowana jest też kolacja z udziałem miejscowych i zaproszonych szefów. Dobiorą się oni w pary, by w przestrzeni The Store Kitchen zaserwować 5-daniowe menu.
 
 
 

www.terroirtalk.org/berlin

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa