JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
MIEJSCA

Miejska Dżungla


 
Szef Philip Le Quilliec włożył do karty i tajską zupę tom yum, i japońskie krewetki w panko i marokańską jagnięcinę. Dominuje Azja, ale znajdziecie tu też wpływy francuskie, jamajskie, hawajskie, a nawet fińskie!
Niby miszmasz, a jednak wszystko do siebie pasuje. Chodzi o zdecydowane aromaty i smaki, o to, żeby było energetycznie i barwnie. Nazwa restauracji wzięła się od jednego z czterech najważniejszych hawajskich bogów. Kāne jest symbolem życia w naturze, ojcem wszystkiego, co żyje, władcą lasu.
 
 

Cały koncept odzwierciedla samo wnętrze restauracji, zaprojektowane przez architekta Bogdana Ciocodeica. Betonowe podłogi
i kolumny oraz długi marmurowy bar „ociepla” gąszcz naturalnych roślin i dżungla na tapecie. Światło odbija się od luster, mosiężnych ozdób
i szkliwionych kafelków. Drewniane meble i dywany z trawy morskiej sprawiają, że czujemy się tu jak w domu, a raczej domku na plaży – wcale nie na Maui, tylko gdzieś w rumuńskiej stolicy

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa