Nowa odsłona koniaku Martell to okazja, by spróbować doświadczyć tego trunku wszystkim zmysłami. Martell VS Single Distillery to bowiem ekskluzywny blend eaux-de-vie pochodzących z jednego źródła. Koniak ten uwodzi gładkością i delikatnością, zachwycając bogactwem doznań. Dlatego też świetnie komponuje się z jedzeniem, o czym Goście wieczoru mogli się przekonać, smakując trunek wraz ze specjalnie dobranym na tę okazję menu, stworzonym przez Agnieszkę Kręglicką.
Tradycja i nowoczesność
Dom koniaku Martell powstał w 1715 roku i czerpie z ponad 300-letniej tradycji, ale Martell VS Single Distillery to klasyka w nowoczesnej odsłonie. Dlatego też finałem wieczoru był multimedialny pokaz 3D na ekranie z pary wodnej, a ostatnim akordem – akustyczny koncert zespołu Sorry Boys.
Warto pomyśleć o koniaku Martell VS Single Distillery jak o ubraniu skrojonym z jednego kawałka materiału – krawiec zna jego źródło pochodzenia, rozumie jego strukturę i jest w stanie stworzyć dzieło harmonijne i spójne. Zachęcam, aby doświadczać koniaku Martell wszystkimi zmysłami; zwrócić uwagę na detale butelki, tradycyjne, ale w nowoczesnej formie, docenić owocowe nuty zapachowe, aż po soczysty i delikatny smak – mówił podczas wieczoru Damian Kurzaj, Brand Manager Prestige w firmie Wyborowa Pernod Ricard.
Club Martell
Celebrując francuskie „Art de Vivre”, spotkania Club Martell zachęcać mają do cieszenia się chwilą. Cykl spotkań będzie odkrywał przed Gośćmi nie tylko wyjątkowe smaki koniaku, ale również wrażenia i emocje, które składają się na sztukę dobrego życia, a wywodzą się z muzyki, literatury i szeroko pojętej kultury, tworzonej przez spotkania z ciekawymi osobistościami.
MAISON MARTELL
Najstarszy dom koniaku założony został w 1715 roku przez Jean’a Martella. Rodzinna domena to Château de Chanteloup. Winnice rozciągają się w regionach Les Borderies i Charentes w Cognac we Francji, skąd też wywodzi się nazwa trunku. Odkrywając połączenia smaków i zapachów oraz łącząc je z tradycyjnym rzemiosłem, Maison Martell od ponad 300 lat produkuje jedne z najlepszych koniaków świata. Produkty Martell cenione są ze względu na finezję, harmonię i elegancję trunków, otrzymywanych w wyniku podwójnej destylacji i starzenia w beczkach z drobnoziarnistego drewna dębowego.
Zobacz też podobne artykuły
Beaujolais – wino dla niecierpliwych?
W każdy trzeci czwartek listopada, na całym świecie otwierane są butelki młodego wina nazywanego Beaujolais nouveau. Najchętniej w Japonii, specjalnie na tamtejszy rynek powstała nawet różowa wersja tego trunku. Wino młode, dopiero butelkowane, ale dobrze wypromowane. Co stoi za fenomenem Beaujolais nouveau? Aneta Zabiegała udała się w podróż tropem tego trunku na południe Francji, wytrwale
# Aneta Zabiegała, Beaujolais nouveau, Domaine Thillardon., Free Wines, Guy Breton, Jean - Jacques Robert, Jean Cloude Chanudet, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet, Joseph Chamonard, L’epicerieux, Marcel Lapierre, Naturaliści, Sébastien Congretel, Winemates, Wolne Wina, Yvon MétrasSztuka rzemieślnicza
Łukasz Karmowski kontynuuje tradycję przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Jego dziadek przygotowywał nalewki ze spirytusu, a ojciec kierował gorzelnią. On sam od ponad 15 lat dba o najwyższą jakość destylatów, czuwając nad każdym etapem ich tworzenia. To dzięki jego pasji i szerokiej wiedzy w gorzelni w Radziczu powstała unikatowa wódka. Wyborowa od Mistrza. Niezmienna od lat
#Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiRyż i klejnot
Okazuje się, że inaczej wygląda porcja sake dla wesołków, a inaczej dla smutasów. Z naszej aury można wyczytać, kto jakiego trunku potrzebuje. A przynajmniej jedna osoba potrafi to zrobić – właścicielka wyjątkowego tokijskiego baru, Marie. Ulice Tokio są wypełnione po brzegi niekończącą się ilością knajpek, barów i restauracji. Żeby wyróżnić się w tym oceanie, potrzeba
# Arieh Rosen, Gem by Moto, Noam Levinger, www.gembymoto.gorp.jp