JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Terroir forum w Budapeszcie


Zwłaszcza, że kulinarnie w samym Budapeszcie dzieje się dużo, o czym mogliście się przekonać, czytając nasz przewodnik w 12 numerze UST. Cztery gwiazdkowe restauracje to już chyba wystarczający powód, by wyskoczyć do węgierskiej stolicy.
Spotkanie odbędzie się 30 października w Brody Studios. Wśród uczestników towarzystwo mieszane, dziennikarze, producenci, badacze kulinariów, sommelierzy i kucharze z Węgier i zagranicy. Dla tych, którzy śledzą węgierską scenę kulinarną: dwie najbardziej rozpoznawalne postaci Zsofia Mautner i Andras Jokuti. Będzie też Portugalczuk Miguel Rocha Vieira, który zdobył pierwszą gwiazdkę Michelin dla Węgier – dla restauracji Costes w 2010 roku. Poza tym Amanda Cohen z nowojorskiej roślinnej restauracji Dirt Candy czy Albert Ponzo, który do niedawna szefował w słynnym Le Sélect Bistro w Toronto.
Doszły nas słuchy, że ściąga tu mocna polska reprezentacja. Będziemy i my! Z lampką wulkanicznego wina w ręku czekamy na dyskusje, warsztaty i wykłady.
 

 
https://terroirtalk.org/budapest/

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa