…postanowiliśmy się rozgrzać. Zarówno od strony żołądka – używając wyjątkowo pikantnych przypraw: pieprzu albo chilli (przy okazji śledząc ich drogę na nasze stoły), jak i głowy – rozmawiając z tymi, którzy dbają o swój duchowy ogień.
Zobacz też podobne artykuły
Przewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Człowiek lodu tańczy
Pierwszą restaurację otworzył, gdy miał zaledwie 21 lat. Gotowali w niej René Redzepi i Heston Blumenthal. On sam został gwiazdą telewizji, ale po kilku latach rzucił to zajęcie. Na szczęście odkrył gotowanie na ogniu, które naznaczyło jego autorski styl i przyniosło gwiazdkę Michelin. USTA odwiedziły Niklasa Ekstedta w Sztokholmie. Gdy wchodzimy do jego restauracji, wita nas
# El Bulli, Fat Duck, French Laundry, Gordon Ramsay, Järpen, Marco Pierre White, Niklas Ekstedt, Skåne, sztokholmKto był naj?
Wiosenna edycja Festiwalu Restaurant Week “Emocje na talerzach!” dobiegła końca. W 378 najlepszych restauracjach i 30 miastach w całej Polsce, przy wspólnym stole spotkało się 90 tys. osób. Z dumą ogłaszamy wyniki Festiwalu! Już od 25 sierpnia do 3 września odbędzie się kolejna edycja Fine Dining Weeka w Warszawie, natomiast kolejna ogólnopolska edycja Festiwalu Restaurant
#NOMA: Kopenhago!!! Nadchodzę!
Nasza współpracowniczka, Maria Przybyszewska, właśnie rozpoczyna staż w kopenhaskiej Nomie. Jesteśmy z tego niezwykle dumni i co tydzień będziemy prezentować jej relacje z najbardziej renomowanej restauracji świata. Dziś odcinek pierwszy czyli o tym, w jaki sposób Rene Redzepi zaprosił Marię do swojej kuchni. Gdyby ktoś trzy lata temu powiedział mi, że będę w tym miejscu,
# gwiazdki Michelin, Hermes, Maria Przybyszewska, Noma, Noma restaurant, rene Redzepi