…postanowiliśmy się rozgrzać. Zarówno od strony żołądka – używając wyjątkowo pikantnych przypraw: pieprzu albo chilli (przy okazji śledząc ich drogę na nasze stoły), jak i głowy – rozmawiając z tymi, którzy dbają o swój duchowy ogień.
USTA PŁONĄ

…postanowiliśmy się rozgrzać. Zarówno od strony żołądka – używając wyjątkowo pikantnych przypraw: pieprzu albo chilli (przy okazji śledząc ich drogę na nasze stoły), jak i głowy – rozmawiając z tymi, którzy dbają o swój duchowy ogień.
Pierwszą restaurację otworzył, gdy miał zaledwie 21 lat. Gotowali w niej René Redzepi i Heston Blumenthal. On sam został gwiazdą telewizji, ale po kilku latach rzucił to zajęcie. Na szczęście odkrył gotowanie na ogniu, które naznaczyło jego autorski styl i przyniosło gwiazdkę Michelin. USTA odwiedziły Niklasa Ekstedta w Sztokholmie. Gdy wchodzimy do jego restauracji, wita nas
# El Bulli, Fat Duck, French Laundry, Gordon Ramsay, Järpen, Marco Pierre White, Niklas Ekstedt, Skåne, sztokholmWydrukowaliśmy drugi numer UST. Co w nich znajdziecie? Tadeusz Rolke opowiada nam, gdzie można zjeść najlepsze ostrygi i dlaczego nie ścigał się z Eustachym Kossakowskim, profesora Marka Konarzewskiego pytamy o pszenicę i modną niechęć do niej…Pod lupę bierzemy mąki i jej stare, przywracane oraz powszechne gatunki. Bogdan Kosak jeden z najwybitniejszych polskich ceramików pokazuje nam
# Aeropres, Joanna Kulig, Kwiaty Miut, Rolke, USTA, Usta magazyn, Zuza KrajewskaEkipa UST stworzyła koncept i wyprodukowała książkę, która będzie reprezentować Polskę na Expo w Mediolanie. „Apetyt na Polskę” prezentuje nową falę polskiej gastronomii, młodych, ambitnych kucharzy, którzy zmieniają oblicze polskiej kuchni, tradycyjne potrawy i smaki pokazują w nowym wydaniu. Czytelnik nie znajdzie tu tradycyjnych pierogów i bigosu. Dowie się za to, jak zrobić pęczotto na cydrze
# Eliza Mórawska, Expo 2015, Grzegorz Łapanowski, Marysia Przybyszewska, Mediolan, Michał Gniłka, Tomasz Trąbski, Witold IwańskiJuż jest najnowszy, letni numer UST, który poświęciliśmy roślinom. Przedstawiamy w nim te jadalne i trujące, malarskie i realne, pokazujemy je od strony kulturowej, naukowej, historycznej i praktycznej. Najbardziej znani polscy wegańscy szefowie kuchni proponują nam swoje dania, Grzegorz Jarzyna opowiada o tym, jak nocą sadzi drzewa w Warszawie, a rodzina Majlertów pokazuje nam swoje
# lato, nowe wydanie, roślina, USTA, vegan, wegański