Redakcja

Raut w Jadce

Bale, bankiety, rauty, noce w kabaretach – to ulubiony sposób na korzystanie z uroków życia mieszczan w latach 20. i 30. ubiegłego wieku. Dlatego właśnie balu sylwestrowego w takim klimacie zabraknąć nie mogło w restauracji Jadka, której szefowa kuchni Justyna Słupska Kartaczowska swoje kulinarne inspiracje czerpie ze smaków starego Wrocławia.

– 28/12/2017 –

 

Trochę magii i tajemnicy, do tego porcja luksusu, wykwintnych smaków i nietuzinkowych alkoholi, to idealny przepis na ostatnią noc starego roku i piękny krok w nowe. Co więcej, jego realizacją zajmie się w tym roku restauracja jadka.

 

Aby dobrze rozpocząć wieczór szefowa Justyna Słupska Kartaczowska zaserwuje kolację degustacyjną z pairingiem win. Na talerzach pojawią się wykwintne produkty, takie jak: ostrygi z kawiorem, zupa kartoflana à la hotel Savoy z wołowiną i rakami oraz polędwica z jelenia z kasztanami. Potem będzie czas na tańce przy uwspółcześnionych nutach najbardziej osławionego w XX-leciu stylu muzycznego – swingu, który tego wieczora w jadce zagra czeski Electro Swing Bohemia. Przez całą noc w bufetach ciepłym, zimnym i słodkim piętrzyć będą się breslauerskie dania – kurczęta z jałowcem i brusznicą, golonka w ciemnym piwie z miodem, wędzony pstrąg z czosnkiem niedźwiedzim, boczek z dzika z chrzanem, pączki z różnymi nadzieniami, tort czekoladowy. O północy na salę wjedzie prosiak pieczony w całości z jabłkami i cydrem. A na wzmocnienie, pod koniec balu, podane zostaną flaczki królewieckie. Przez cały czas otwarty będzie dla gości bar z tradycyjnymi wrocławskimi trunkami: wódkami, piwem, winem, okowitami.

 

Bal pełen dobrych smaków, inspirowanych pracą badacza wrocławskich kulinariów – doktora Grzegorza Sobla i brzmień praskich muzyków, w niepowtarzalnych wnętrzach historycznej kamienicy przy Rzeźniczej 24-25, to będzie kropeczka nad i wyjątkowego 2017 roku, który był również dla jadki pierwszym rokiem działania pod wodzą szefowej Justyny Słupskiej Kartaczowskiej.

 

 

 

 

———

Więcej o balu sylwestrowym w Jadce:

https://www.facebook.com/events/217257278815346/

 

Bal trwa od godziny 20:00 31.12 do 3:00 1.01

Cena 590 zł / osoba

 

Rezerwacji można dokonywać na miejscu w restauracji, mailowo rezerwacje@jadka.pl lub telefonicznie pod numerem telefonu 71 343 64 61

 

 





comments powered by Disqus