Trochę magii i tajemnicy, do tego porcja luksusu, wykwintnych smaków i nietuzinkowych alkoholi, to idealny przepis na ostatnią noc starego roku i piękny krok w nowe. Co więcej, jego realizacją zajmie się w tym roku restauracja jadka.
Aby dobrze rozpocząć wieczór szefowa Justyna Słupska Kartaczowska zaserwuje kolację degustacyjną z pairingiem win. Na talerzach pojawią się wykwintne produkty, takie jak: ostrygi z kawiorem, zupa kartoflana à la hotel Savoy z wołowiną i rakami oraz polędwica z jelenia z kasztanami. Potem będzie czas na tańce przy uwspółcześnionych nutach najbardziej osławionego w XX-leciu stylu muzycznego – swingu, który tego wieczora w jadce zagra czeski Electro Swing Bohemia. Przez całą noc w bufetach ciepłym, zimnym i słodkim piętrzyć będą się breslauerskie dania – kurczęta z jałowcem i brusznicą, golonka w ciemnym piwie z miodem, wędzony pstrąg z czosnkiem niedźwiedzim, boczek z dzika z chrzanem, pączki z różnymi nadzieniami, tort czekoladowy. O północy na salę wjedzie prosiak pieczony w całości z jabłkami i cydrem. A na wzmocnienie, pod koniec balu, podane zostaną flaczki królewieckie. Przez cały czas otwarty będzie dla gości bar z tradycyjnymi wrocławskimi trunkami: wódkami, piwem, winem, okowitami.
Bal pełen dobrych smaków, inspirowanych pracą badacza wrocławskich kulinariów – doktora Grzegorza Sobla i brzmień praskich muzyków, w niepowtarzalnych wnętrzach historycznej kamienicy przy Rzeźniczej 24-25, to będzie kropeczka nad i wyjątkowego 2017 roku, który był również dla jadki pierwszym rokiem działania pod wodzą szefowej Justyny Słupskiej Kartaczowskiej.
———
Więcej o balu sylwestrowym w Jadce:
https://www.facebook.com/events/217257278815346/
Bal trwa od godziny 20:00 31.12 do 3:00 1.01
Cena 590 zł / osoba
Rezerwacji można dokonywać na miejscu w restauracji, mailowo rezerwacje@jadka.pl lub telefonicznie pod numerem telefonu 71 343 64 61
Raut w Jadce
