Restauracja prowadzona w zgodzie z zasadami sezonowości i lokalności, aby sprostać rosnącemu zainteresowaniu i dalej się rozwijać, nabyła własne gospodarstwo. Teraz czas na znalezienie specjalisty, który je poprowadzi i zadba o naturalne produkty do kuchni Water & Wine. Poszukiwana jest osoba, para lub rodzina – ludzie, dla których rolnictwo ekologiczne jest pasją i sposobem na życie. Wybrańcy będą ściśle współpracować z ekipą Water & Wine i kierownictwem zakładu.
W zamian otrzymają atrakcyjne wynagrodzenie oraz mieszkanie. Praca marzeń! I to w miejscu położonym z dala od dużych ośrodków miejskich, w rejonie uzdrowiskowym. Jeżeli więc macie doświadczenie związane z uprawą ziemi, bliska jest wam slowfoodowa idea i czujecie, że chcecie coś zmienić w swoim życiu, piszcie na adres rekrutacja@perlage.pl. Może już wkrótce poprowadzicie wyjątkowy projekt pod Nałęczowem…
Zobacz też podobne artykuły
Beaujolais – wino dla niecierpliwych?
W każdy trzeci czwartek listopada, na całym świecie otwierane są butelki młodego wina nazywanego Beaujolais nouveau. Najchętniej w Japonii, specjalnie na tamtejszy rynek powstała nawet różowa wersja tego trunku. Wino młode, dopiero butelkowane, ale dobrze wypromowane. Co stoi za fenomenem Beaujolais nouveau? Aneta Zabiegała udała się w podróż tropem tego trunku na południe Francji, wytrwale
# Aneta Zabiegała, Beaujolais nouveau, Domaine Thillardon., Free Wines, Guy Breton, Jean - Jacques Robert, Jean Cloude Chanudet, Jean Foillard, Jean-Paul Thévenet, Joseph Chamonard, L’epicerieux, Marcel Lapierre, Naturaliści, Sébastien Congretel, Winemates, Wolne Wina, Yvon MétrasWater&Wine otwarte!
Water&Wine otwiera się dla publiczności! Jeden z najciekawszych konceptów restauracyjnych na świecie do tej pory dostępny tylko dla ludzi z branży gastronomicznej, będzie dostępny też dla szerszej publiczności. W odpowiedzi na liczne zapytania i duże zainteresowanie jakim cieszył się koncept restauracyjny Water&Wine podjęto decyzję o otwarciu restauracji dla gości. Raz w miesiącu Water&Wine będzie zapraszać limitowaną
# cisowianka, Marek Flisiński, Perlage, Water&WinePrzewodnik po Slow Polsce
Tegoroczne lato minęło nam głównie na wycieczkach krajoznawczych i poznawaniu urokliwych miejsc w Polsce. Odwiedziliśmy kameralne domy na skraju boru, urokliwe osiedla nad morzem, modernistyczne wille a nawet zamki! Zebraliśmy dla Was wszystkie te miejsca w przewodniku i dzielimy się nimi z Wami, byście mogli zaplanować jesienne wypady za miasto. Nadmorski modernizm Jadąc nad polskie morze chcemy
#Białe i czerwone
Polska w ciągu ostatnich pięciu lat stała się znaczącym producentem win. Pod koniec czerwca będzie okazja, by przyjrzeć się butelkom, które w naszym kraju są tworzone, a także by zdegustować, spotkać producentów, porozmawiać o polskim winie. 24–25 czerwca odbędzie się I edycja Białe Czerwone – Festiwalu Wina Polskiego, który powstał z inicjatywy entuzjastów wina – osób
# polskie wina