JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
LUDZIE

AuREVOIR Monsieur Bocuse


W jednymz. wywiadów powiedział: Nie wiem, co właściwie daje początek rewolucji, ale wydaje mi się, że taki ruch społeczny musi się zacząć na samej górze. Spójrz tylko na biały fartuch, który mam na sobie. Oczywiście rewolucji dla mas nie kojarzy się z posiłkami za 400 dolarów, ale jeśli spojrzeć wstecz, historia ruchów społecznych roz- poczynała się w wyższej warstwie, np. ruch na rzecz środowiska, praw kobiet, równych praw wyborczych… Ale to, o czym mówię, to przyszłość produkcji jedzenia.
(„ e Talks”, 2016, rozmawiała: Emma Robertson)
ilustracja: Magda Wolny

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Berlin

  • Poznań

  • Sztokholm

  • Budapeszt

  • Lato

  • San Francisco

  • Amsterdam

  • Kraków

  • Lizbona

  • Śląsk

  • Trójmiasto

  • Madryt

  • Tel Aviv

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur