JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
MIEJSCA

Yello Campo



 
 
Za projekt odpowiada BUCK.STUDIO specjalizujący się w konceptach gastronomicznych. Eleganckie  stonowane wnętrze, ciemna kolorystyka rozjaśniona odpowiednio dobranym ambientowym oświetleniem. Dużą wagę przyłożono tu do starannie dobranych dodatków: podkładek pod sztućce, płatników i ubioru kelnerów – wszystko zaprojektowali architekci.
 

 
W menu CAMPO królują  steki z argentyńskiej ekologicznej hodowli Dietera Meiera, założyciela elektropopowego Yello, reżysera, który przed laty we Wrocławiu nakręcił film „Lightmaker” ze Zbyszkiem Zamachowskim w roli głównej. Krowy rasy Black Angus i Hereford pasą się na wolnym wybiegu na terenie posiadłości Ojo de Agua do 24 miesięcy bez użycia antybiotyków i innych wspomagaczy. Dieter Meier mówi, że to najszczęśliwsze krowy świata, przez co mięso sezonowane na sucho do 60 dni od dnia uboju ma unikalne walory smakowe i gwarantuje nam najwyższą jakość mięsa na talerzu. Kartę uzupełniają pozycje wegetariańskie, ryby i owoce morza. Są klasyczne przystawki, a także tapas, jako że  CAMPO serwuje kuchnię międzynarodową z południowoamerykańskimi akcentami  (empanadas, ceviche). Do tego klasyki deserów: fondant czekoladowy czy brulee. Pyszne, testowaliśmy!
 

 
Szef Kuchni, Tomek Nowak stawia na pracę zespołową, czego efektem są różnorodne specjały weekendowe powstałe w wyniku cotygodniowej burzy mózgów naszych kucharzy, bazujące zarówno na mięsie, rybach jak i sezonowych produktach. Tomek pracuje na wysokiej jakości składnikach, a swoje wieloletnie doświadczenie i rzemiosło kulinarne solidnie prezentuje na talerzach naszym gościom.
Kuchnia CAMPO bowiem definiuje się jako comfort food, gdzie na talerzu liczy się prostota dań i przede wszystkim jakość.
 

 
Mocnym akcentem kuchni CAMPO jest pierwszy we Wrocławiu piec grillowy Josper, opalany specjalnym argentyńskim zresztą węglem drzewnym, dzięki którym dania z Campo mają unikalny posmak ogniska. Piec może nagrzewać się do temperatury prawie 400 stopni, przez co mięso i inne składniki równo zamykają się na ruszcie podkreślając walory smakowe grillowanych produktów.
 

 
Menu CAMPO uzupełnia karta win, gdzie znajdziecie zarówno lokalnego pinota czy chardonnay  ze Wzgórz Trzebnickich, jak również wina z Europy i Nowego Świata. Dieter Meier oprócz hodowli mięsa w Argentynie, założył tam również ekologiczne winnice w najlepszym w regionie winiarskim kraju Agrelo. Jako pierwsi w Polsce serwujemy jego wina linii PURO. Idealnym uzupełnieniem dla steka jest kieliszek PURO malbeca czy też do ryby kieliszek PURO torontesa.
 
Campo || Wrocław
ul. Podwale 83
https://www.facebook.com/campomoderngrill/

 

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin