Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj link
Kółko i krzyżyk

Naszym czytelnikom, współpracownikom i przyjaciołom życzymy wspaniałych świąt oraz doskonałego, smacznego i intrygującego 2018 roku!
#Buraki mówią językiem Ziemi, stąd ich głęboki, wibrujący życiem kolor i pełen, ciemny smak, a przepis O’Keeffee jest tak prosty i pełen szacunku do tego języka, że niczym nie zakłóca przekazu między jedzącym zupę, a glebą, z której wyrosło warzywo. Składniki: 4 duże buraki bez wierzchów i korzonków 3 szklanki domowego wywaru z warzyw (korzeniowych, z przypaloną cebulką,
# A Painter's Kitchen, Anna Królikiewicz, Georgia O’Keeffe, krem z buraków27 lutego w warszawskim studiu Cook Up odbędą się premierowe warsztaty poświęcone ekonomii kulinarnej. Będzie o idei minimalizowania odpadów w kuchni, czyli takiego dobierania produktów i ich przetwarzania w gotowaniu, aby jak najmniej ich wyrzucać. To w sumie bardzo złożony proces, bo zaczyna się już na etapie planowania zakupów, poprzez ich odpowiednie przechowywanie, następnie przetwarzanie
# Cooc up, Jagna NiedzielskaOd razu widać, że te deski kuchenne zaprojektowały architektki. Na całą serię składają się kwadrat, trójkąt, koło i krzyż, dostępne w wersji drewnianej (z buczyny) oraz kamiennej (z marmuru), granitu lub trawertynu. Justyna Szadkowska i Anna Kowalczyk z warszawskiej pracowni Tatemono świadomie zrezygnowały z impregnacji, na rzecz naturalnego starzenia się materiałów. Deski z biegiem czasu
# deski, kółko i krzyżyk, marmur, tatemono