Redakcja

Usta rozwojowe

Niecierpliwie czekaliśmy  na koniec zimy, na to, by rośliny puściły pierwsze pędy. W wiosennym numerze przyglądamy się rozwojowi. Możliwości zmiany, ewolucji. Tak bardzo potrzebnej nam do tego, by czerpać radość z życia.

– 24/04/2018 –

Podpytujemy tych, którzy rozwijają się intensywnie zawodowo, jak to robią. O ich patenty na pogodzenie pracy i dobrego życia osobistego.

 

 

Elenę Arzak, szefową kuchni trzygwiazdkowej restauracji Arzak, złapaliśmy na Madrid Fusión. Udzieliła nam wywiadu i ujęła stwierdzeniem, że gdyby nie porażki, nie mielibyśmy motywacji, by coś w naszym życiu zmieniać.

Z Garimą Arorą, Hinduską, która miała być dziennikarką, a jest przyszłością fine diningu w Azji rozmawiamy o jej autorskiej restauracji – Gaa w Bangkoku.

 

 

Czasem, żeby zrozumieć siebie, trzeba cofnąć się w czasie, złapać dystans, a może przeżyć swoje życie jeszcze raz? Jak bohaterowie „Jak zawsze” Zygmunta Miłoszewskiego. Z jednym z najzdolniejszych pisarzy młodego pokolenia rozmawiamy o pamięci społecznej, mieszaniu pomidorówki i feminizmie.

 

 

 

 

Możecie pogotować z naszymi ulubionymi szefami kuchni, którzy przysiadają na chwilę z ulgą, że to już koniec zimy. Specjalnie dla Was przygotowali przepisy z nowalijkami.

 

 

 

Spragnieni wiosennych pastelowych kolorów wybraliśmy drobiazgi na poprawę humoru, by tej wiosny udało Wam się, tak jak duetowi Bompas & Parr, zaczarować rzeczywistość.

 

 

 
Skoczcie też z nami na wiosenne wagary do Bangkoku. Przewodnik będziemy od tego numeru publikować w formie odrębnej książeczki – tak byście mogli bez problemu zabrać go w drogę.
 

 

USTA do nabycia w sieci empik, relay, inmedio, salonach prasowych i wybranych księgarniach.

online można nas kupić TU

 





comments powered by Disqus