

Najczęściej ludzie są zaskoczeni i mają trudność z wyborem. Dziwią się, że kwiatki są jadalne i robią dużo zdjęć.

W najbliższą sobotę podczas naszego Święta Kwiatów zadebiutuje Lukullus w Saint Tropez. Znana warszawska cukiernia zaprezentuje swój koncept lodowy. Szykujcie się, bo będą to lody, jakich jeszcze w Polsce nie było. Orinoko, Madagaskar, Grand Marnier, Cassis, Palermo… O tym jak powstawały, z jakim trudnościami i wyzwaniami musieli się zmierzyć, by je ukręcić, opowiadają nam Albert
# Albert Judycki i Jacek Malarski, Lukullus, Saint TropezW końcu jest! 11 maja na warszawskim Powiślu otworzy się wyczekany Lukullus w St. Tropez, czyli lodziarnia znanego duetu cukierniczego – Alberta Judyckiego i Jacka Malarskiego. Wnętrze stworzyła Aleksandra Wasilkowska. USTA sprawdziły, jakie smaki będą tam dostępne. Tego naprawdę nie wolno przegapić – już w maju oficjalne otwarcie lodziarni Lukullus St. Tropez! Każdy z nas pamięta kręcone
# lody, lodziarnia, Lukullus, Lukullus w Sain Tropez, Otalag, Powiśle, Une Glace a Paris, WraszawaKilka lat temu wpadli na pomysł, by nad Wisłą piec francuskie makaroniki. Pomysł wypalił, a ich kruche ciasteczka o niebanalnych smakach zdobywają kolejnych miłośników. Nowy letni sezon zaczęli z nowym pomysłem – Lodami Naturalnymi – takimi, jakich sami szukali. Pewnego dnia na Placu Zbawiciela pojawił się „potykacz” z odręcznie napisaną nazwą „Lody Naturalne” oraz kilkoma smakami:
# Lody Naturalne, makaroniki, Mikołaj Paszkowski, Paweł Sypniewski, SucréMożna tak samo, jak Georgia akacje, przyrządzać kwiaty czarnego bzu, kwiaty cukinii i dyni, które jeszcze wciąż mamy późnym latem w ogrodach, na działkach czy ryneczkach, i podawać „na drugie”. Ona jadała je na tak zwany „noon”, jak mówiła o lunchu, który odbywał się punktualnie w południe i jedzony był w malarskiej pracowni. Widzę na zdjęciach:
#