JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

LIZNĄĆ NOSTALGIĘ

Można wziąć udział w doświadczeniu reakcji mózgu na przyjemność jedzenia lodów i posmakować takie, co pod wpływem lizania zmienają kolor. Wchłaniać zapachy dawnych smaków, jak żytni, czy ogórkowy. Poznać techniki wyrabiania lodowych pyszności w wiktoriańskiej szkole kulinarnej Agnes B. Marshall i historię gangów z Glasgow, które chciały przejąć biznes lodowy w latach 80. ubiegłego wieku.
SCOOP: A Wonderful Ice Cream World będzie czynna do końca września 2018.
tekst: Gosia Seruga

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin