Redakcja

Fit czy mit?

Trenerzy personalni i żywieniowi celebryci obiecują nam niemal wieczne życie dzięki cudownym dietom, superżywności i oczyszczającym detoksom. Jak ich teorie mają się do rzeczywistości? Okazuje się, że często są szkodliwe! Brytyjski kucharz i pisarz Anthony Warner wziął na tapet wszystkie te żywieniowe mody, by w wyjątkowo złośliwy sposób rozprawić się z nimi w popularnonaukowej książce „Wściekły kucharz”.

– 3/09/2018 –

Autor pastwi się w niej na przykład nad olejem kokosowym, dietą paleo czy superfoodsami. W swoich sądach opiera się na badaniach naukowych i swoim biochemicznym wykształceniu. Nikogo nie oszczędza. Szydzi z blogerów, kucharzy-celebrytów i nas samych, myślących, że pijąc zielone koktajle, trafimy do nieba. Po lekturze tej książki będziecie musieli zrobić sobie solidny detoks. Koniec z bezlaktozowym nabiałem, kaszą jaglaną i zdrowym jedzeniem. Rozsądek przede wszystkim.

Anthony Warner, „Wściekły kucharz”, Wyd. Buchmann





comments powered by Disqus