JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
WYDARZENIA

Posmak kardamonu


 
 

 
 
Pielęgnując swoje polsko-libańskie korzenie, Samar eksperymentuje i z polską natką pietruszki, i z uniwersalnym tymiankiem, i w końcu z bliskowschodnimi już składnikami: kuminem, kolendrą, sumakiem, anyżem oraz szafranem. Znajdziecie tu głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione sporą szczyptą egzotyki – świetne, pachnące wprowadzenie w jesienną aurę.
 
 

Samar Khanafer, „Szafran, mięta i kardamon”, Wyd. Buchmann

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa