Redakcja

Posmak kardamonu

Po sukcesie pierwszej książki „Hummus, za’atar i granaty” Samar Khanafer powraca z nowymi kulinarnymi propozycjami. Jej najnowsza publikacja „Szafran, mięta i kardamon” to zbiór ponad stu przepisów – tym razem autorka zanurza się w tematyce aromatycznych przypraw i ziół.

– 15/09/2018 –

 

 

 

 

Pielęgnując swoje polsko-libańskie korzenie, Samar eksperymentuje i z polską natką pietruszki, i z uniwersalnym tymiankiem, i w końcu z bliskowschodnimi już składnikami: kuminem, kolendrą, sumakiem, anyżem oraz szafranem. Znajdziecie tu głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione sporą szczyptą egzotyki – świetne, pachnące wprowadzenie w jesienną aurę.

 

 

Samar Khanafer, „Szafran, mięta i kardamon”, Wyd. Buchmann





comments powered by Disqus