Przygotowanie jagodzianek u Żony Krawca zaczyna się tak wcześnie jak w piosence „Idziemy na jagody”. Praca rozpoczyna się o 2 rano, tak by wypiec jagodzianki na 7.30. Na początek piekarze szykują jagody: oczyszczają je i mieszają z cukrem. Tak przygotowane wsypują do ciasta. Z kolei to przygotowane jest według „niezwykle prostej receptury”. W jej skład, poza jagodami, wchodzą masło, drożdże, mleko, mąka jaja i wiele, wiele miłości.
Żona Krawca Cukiernia, młodsza siostra znanej stołecznej kawiarni Żona Krawca, będącej obowiązkowym przystankiem na śniadanie nie tylko mieszkańców prawobrzeżnej części miasta. Słodkości wypiekane przez Żonę Krawca Cukiernię skosztujecie w ich punkcie na Aninie oraz miejscówkach: U Krawca Café, czy Waszyngton.
Żona Krawca – kawiarnia
Kamionkowska 29
Żona Krawca – cukiernia
Kajki 67b