JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
MIEJSCA

Idziemy na jagody!

Przygotowanie jagodzianek u Żony Krawca zaczyna się tak wcześnie jak w piosence „Idziemy na jagody”. Praca rozpoczyna się o 2 rano, tak by wypiec jagodzianki na 7.30. Na początek piekarze szykują jagody: oczyszczają je i mieszają z cukrem. Tak przygotowane wsypują do ciasta. Z kolei to przygotowane jest według „niezwykle prostej receptury”. W jej skład, poza jagodami, wchodzą masło, drożdże, mleko, mąka jaja i wiele, wiele miłości.

Żona Krawca Cukiernia, młodsza siostra znanej stołecznej kawiarni Żona Krawca, będącej obowiązkowym przystankiem na śniadanie nie tylko mieszkańców prawobrzeżnej części miasta. Słodkości wypiekane przez Żonę Krawca Cukiernię skosztujecie w ich punkcie na Aninie oraz miejscówkach: U Krawca Café, czy Waszyngton.

Żona Krawca – kawiarnia
Kamionkowska 29

Żona Krawca – cukiernia
Kajki 67b

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin