Temat konkursu organizowanego przez Firmę Pfleiderer oraz platformę Foorni.pl we współpracy z firmami Snaidero, Siemens, Wiór brzmi „Funkcjonalna i innowacyjna kuchnia dla kreatywnych”. Zgodnie z tym hasłem uczestnicy mają zaprojektować funkcjonalną i innowacyjną kuchnię spełniającą oczekiwania młodych, kreatywnych osób. Konkurs adresowany jest do designerów, architektów, projektantów wnętrz, studentów wydziałów architektury i wydziałów artystycznych. Zwycięzca konkursu otrzymuje możliwość odbycia tygodniowego stażu (dla jednej lub dwóch osób) we włoskiej fabryce Snaidero. Na laureatów czekają również nagrody rzeczowe. Ponadto zwycięski projekt konkursowy zostanie faktycznie zrealizowany i może zostać dołączony do oferty producenta mebli kuchennych – światowej marki Snaidero. Tym samym autor nagrodzonego projektu dołączy do grona czołowych projektantów współpracujących z tą marką, jak np. Paolo Pininfarina. Laureaci i uczestnicy mogą też liczyć na dodatkowe profity- nagrodzona praca zostanie po wykonaniu zaprezentowana architektom, projektantom wnętrz i blogerom kulinarnym podczas branżowego eventu pod hasłem „Testowanie kuchni”. Nadsyłane projekty powinny uwzględniać wymiary kuchni do zagospodarowania tj. 20 m2 (5 x 4m2) , zastosowanie produktów partnerów konkursu (Pfleiderer, Siemens), innowacyjne rozwiązania, optymalne wykorzystanie przestrzeni, gwarancję wysokiego komfortu i wysoki poziom estetyki. Na prace organizatorzy czekają od 2 czerwca do 14 lipca. USTA są patronem konkursu. Więcej szczegółów o konkursie jest dostępnych na stronie www.innowacyjnakuchnia.pl
Poleć ten artykuł na Facebooku lub skopiuj linkZobacz też podobne artykuły
Nasz złoty kucharz
Zwycięzcą polskiego etapu prestiżowego konkursu kulinarnego Bocuse d`Or został Dawid Szkudlarek, na co dzień szef kuchni w restauracji Folwark Folińscy w Lubiszynie. Taką decyzję podjęło międzynarodowe jury, któremu przewodniczyli Michel Roth, François Adamski oraz Michel Constant-Labarre. Zwycięzca w maju przyszłego roku weźmie udział w finałach europejskich w Budapeszcie. Bocuse d`Or to jeden z najbardziej znanych konkursów kulinarnych
# Bocuse d`Or PolandWirtualna przestrzeń
OSSA, czyli Ogólnopolskie Spotkania Studentów Architektury w tym odbywa się już 24. raz! Standardowo składa się z wykładów i zadania skierowane do studentów. Wyjątkowo w tym roku została jednak przeniesiona do środowiska wirtualnego. Hybrydowa edycja odbywa się pod hasłem „Spatium” i towarzyszy jej konkurs architektoniczny. Zgłoszenie można wysyłać do 16.10.2020. OSSA to powstała 20 lat temu
#Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiPrzewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#